Followers

Wednesday, 16 November 2011

Serangan dari Blogger - Virus Tag

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada yang membaca.

Nadh kena lagi. dah 3x dah ni kena tag ni. (ops silap, baru tambah jadi 4).
Jadi terpaksa-rela jugak la menjawap nampaknya kan. Tapi memula meh kita tengok :

The rules :
[-] You must post this rules.
[-] Each person must post 11 things about themselves in their journal.
[-] Answer the questions that taggerset for you in their post. And create eleven new questions for the 11 person you tagged to answer.
[-] You have to choose eleven people to tag and link them on the post.
[-] Go to their page and tell HIM/HER
[-] No tag back
[-] No stuff in the post such as "You're tagged if you reading this", You legitimately aka Really, Trust or with honestly have tag 11 peoples.
Memula tu kena cita pasai diri la. Meh nak share cket. 
1. Seorang LELAKI.
2. 30 tahun. (kira ciap2 untuk 5 tahun lagi)
3. "Pendiam"
4. Masih belajo Degree in Electrical Eng di Unibesiti Tendang Menendang
5. Anak Mama number 1. 
6. Single lagi (Selagi tak salam tok kadi)
7. Suka tengok cita korea sebab cita depa comei.
8. Suka sangat dengan watak Saifudin aka Laksamana Sunan.
9. Seorang Loyar (buruk) tapi tak penah kalah bila lawan ng Lawyer betoi
10. Suka Cheese Cake sesangattt
11. Minat menulis tapi tak terer cam JIRAN n Hosmate JIRAN n BOSS.

Soalan dari penge-Tag pertama. = Cik Iffah Afeefah aka Jiran Paling Best serata alam
1. Sayang diri sendiri tak?
Mesti la sayang. Kalau tak sayang sapa nak sayang diri ai ni Jiran woihhh
2. Blog atau MukaBuku?
Belog. Belog. Belog.
3. Ada buah hati?
Belum tanam pokok tak pasti ada buah ka dak kat hati ai. :P
4. Dah kahwin ke belum?
Belum sebab dok tunggu permaisuri mai masuk meminang tak sampai-sampai lagi. :P
5. Suka baca buku apa?
Yang ada guna la. Maksud yang boleh beri ilmu untuk diaplikasikan dalam hidup n share balik dengan orang.  Tapi buat masa sekarang Novel RAM sangat menginspirasikan.
6. Ada twitter?
Ada. Sila add ye @Nadzrio. (oihh jap2. wat-wat tak tau plak :P )
7. Suka baca blog ni tak?
Mesti la suka. Suka sangat3.. Sukanya.. (dengan mata kelip-kelip ) **nada bodek**
8. Tengah buat apa sejam dari sekarang?
Online saja. Hari ni tadak keja.
9. Dah khatam Al Quran belum?
Dah. Banyak kali juga la. :D
10. Kalau ada sejuta nak buat apa?
Nak tolong orang semekin, nak bawa family suma p haji. n nak tawen.. (opsss.) agagagagag
11. Ada anak buah tak?
Tadop lagi kot. Apa kata jiran p tawen cepat. nt Nadh ada la anak menakan. :P 


Soalan dari penge-Tag kedua. = Qaseh Suci
1. Apakah yg anda lakukan jika anda punya wang yg banyak?
Gunakan ke jalan yang diredhai ALLAH. Bantu yang susah.

2. Apakah hobi anda?
Blog. Novel. Beby Tabby. PSP. Pusing-pusing 4 ni ja yang dok layan pun.

3. Berikan 3 tempat peranginan yang anda teringin sgt nak pergi.
Switzerland. 

4. Siapakah kawan baik anda? Berikan nama...
Ramai sangat la. anggaplah semua adalah kawan baik Nadh. :)

5. Blogger idola korang.
Mesti la Cik Boss. Heran dia pandai sangat buat entry Oh Ustazah tu. Menarik la. Pastu suka nak jadi macam Jiran, sebab dia pandai wat cerpen. 

6. Berapa lama korang dah berblogging?
Entah la. Semenjak ada Beby, kerap ja berblog. :P 


7. Sayangkah anda pada ibubapa anda?
Tersangat-sangat-sangatlah sayang nya dekat depa. 

8. Jika sayang...apakah perkara terbaik yg pernah anda lakukan untuk mereka?
Nak sebut, apa sangatlah yang dah dibuat untuk depa. Yang tau setiap masa belajar jadi yang terbaik untuk depa. Moga-moga bila mereka dah tiada satu hari nanti, mereka tersenyum ketawa di sana sebab yang mereka tinggalkan di dunia adalah anak soleh dan solehah yang mendoakan depa. 

9. Ada akaun FB? kalau ada leh lah add Qaseh...
Camne nak add? tak nampak plak nama Qaseh kat sana.


10. Suka tengok wayang?
Tak sangat. Rajin donlod ja tengok kat Lappy.

11. Suka main Sudoku?
Penah main. Tapi tak pandai.


Soalan dari penge-Tag ketiga. = AlongUsop

1. Berapakah tanda soal dalam entry ni??
Entah la Along, Nadh tak rajin nak kira la. ;P 

2. Namekan artis yg mirip wajah korang
Rasanya tak ada. 

3. Lagu ape yg korang nk dengar skarang?
Lagu apa ya? Nadh suka lagu yang ada music sahaja. Sebab irama dia menenangkan. ;)  Maksim, Kitaro, Kenny G,. ;)

4. Macammana korang kenal blog along?
kenal along, kenal la blog along. (Along kan pemes.. ) :P

5. Entry along yg mane korg paling suke?
Pantun-pantun tu. Kekadang menusuk kekalbu la alg. ;) Nice sgt. ;)

6. Along sombong ke?garang ke? atau cumillll je???
Comei? Yes. ahahahahha.

7. Negeri ape yg mnang Piala Malaysia baru-baru ni?
Negeri yang ada nombor.Yang sembilan tu kan? weeeee

8. Dah berape soalan yg along tanye?
Dah TUJUH tau.

9. Cukup tak soalan tu untuk korang jawab?
Udah2 le tu Along. Penat da ni. :P

10. Sudi tak korang jawab soalan n tag ni??
Dah jawap pun kalau nak kata tak sudi pn. ahahahha.

11. Cadangkan satu topik untuk entry pantun along akan datang.
Nadh nak along wat topic, PERHUBUNGAN. leh dak?


Soalan dari penge-Tag keempat. = Dik Cycy
1. Ampa kerja/belajar kat mana ?
Kami Qeja kat Subang. Kami blajaQ kat Key Ell.

2. Kenapa ampa berbelog ?
Entah. Pasai kami suka kot?

3. Sekarangkan fenomena vlog sedang melanda blogger-blogger,adakah ia satu perkara yang wajib harus ada didalam setiap blog ? *betul ka soalan aku ni ? kahkahkah...
OO hat tu ka. untunglahhh depa tu pandai kata2, cakap2. kami tak pandai. :P

4. Baju warna apa yang ampa pakai ketika menjawab soalan ini ?
Wana putih campoQ meqah.

5. Apakah yang belum ampa capai lagi dalam hidup ampa selama ni ?
Kami nak Beby.... ahahahahhahaha. :P

6. Berapa saiz seluar ampa ?
Size besaQ. 

7. Apakah warna berus gigi ampa ? *jeng jengggggggg !
Berus gigi kami ada banyak kaler.

8. Are you single ?
YES. 

9. Bila nak kawen ?
Taktau.

10. Nanti kawen agak-agak tema warna apa ?
Entah jugak. sebab byk sgt kaler kat muka bumi ni. Warna pelangi comei dak?

11 . Ampa sayang CYCY dak ? kuikuikui !
Adik kami. mesti la. :D 

Sekian menjawap soalan yang diberikan oleh penge-tag sekalian.

Meh nak menyoal yang bakal di tag plak.
1. Sila tag 11 orang yang dikehendaki.

2. Dalam 11 orang tu, anda rasa sapa yang paling kacak? paling cantik?

3. Dalam kedua yang kacak dan cantik tu, anda rasa sesuai tak andai depa disatukan berdua? Kenapa?

4. Anda kenal rapat tak yang number 5 anda tag? Anda rasa kan, kalau number 5 tu nak pilih menantu, num 11 dan num 10 tu sesuai tak dengan ciri-ciri idaman semalaya?

5. Kalaulah num 9 itu seorang Dato', atau Tan Sri, anda rasa dia kedekut tak nak adiahkan anda sebijik kereta sebagai membalas jasa anda jadi seorang blogger kat Malaysia ni?

6. Anda rasa apa dia perangai buruk num 8 tu? Agak-agak sama tak dengan Anda?

7. Anda tahu tak num 7 punya idola? Agak2 dia tu ada persamaan tak dengan num 6?Dan apa yang buatkan anda rasa idola anda lagi besttt dari idola mereka berdua?

8. 5 pernah cakap dengan anda dia suka sangat dekat seorang gadis, anda rasa-rasa kan, kalau anda mintak tolong num 4 pergi mengorat, anda rasa berapa peratus peluang nak dapat tu?

9. Kalau num 2 suka sangat dekat num 11, anda rasa apa kata-kata paling romantis untuk dia ungkapkan untuk memenangi cinta si num 11 tu?

10. Apa yang anda rasa anda tak suka dekat num 7, dan anda rasa kalau anda perlu untuk menegur, macam mana cara paling lembut dan stylo nak tegur dia tanpa dia rasa apa-apa? tak tacing la kiranya ni.

11. Dalam semua yang anda tag ni, kalau anda perlu pilih satu nak jadi calon kak / abang / adik ipar anda, mana satu akan anda pilih, dan kenapa dia, kenapa perlu dia, apa kelebihan dia yang num 8 tak ada?


Maka dengan ini, berakhirlah sudah sesi serangan virus ni.
Dan Nadh dengan sesuka sukinya mengetag,
Mimi, Ruzz, Dik Munet, Miss Nadiah, Khairul Azri, Cik Najihah, Katek, Rozuan, Kak Shida Anwar, Dik Teka Teki Misteri, Suraya.

9 comments:

QasehSuci said...

wah...nadh dah jawab soklan Qaseh... tQ..tQ..meh add org kt FB...zaslovely@yahoo.com

mas saari said...

rajinnya Nadh jawap, akak pun dah ramai tag...tapi tak jawap2 pun lagi! huhuuhuuu

Iffah Afeefah said...

yessss

nadh tak tag

pendiam???? tipu sgt grrr hahaha

Are_Rull said...

pening arul bce soalan2 cemas rekaan nadh tuh..hahahahhaha

Miss Nadya said...

huhu...tengs tag...hehe..nad rasa dah kene tag lebih dari 11 blogger..jadi soalannya lebih tah berapa..:)


gigih nak baca entry nadh sampai abis ni..:)

aimie amalina said...

pehh
soklan nadh
tgk ah nak jawab ke tak nnti
hehehehee

macehhh nadh!

cik AngguR said...

adehh aku pon terken ajugak ka....hahah yea yea t aku jawab nah

sergeant keroro said...

panjang soklan dia, haha

fRaMe+LenSeS said...

Qaaseh :: awat nadh cari tak jumpa pn?

Kak Mas :: bosan2 leh la layan sat. hihi

Iffah :: ehehe. bkn taleh tag semula ke? hihihi

Are_rull :: ehehe. apa kata arrul jawap skali. :P

Nad :: ehehe. gigih ya? maceh.. :D

Mimi :: takpe. saja tag. dah kena tag kan? :P

Sue :: haaa.. jawap2 :P

Kero :: tahu takpe. :P

Buta+Pekak+Bisu=CINTA