Followers

Wednesday, 30 November 2011

Encik Supomen

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada yang membaca.

Ehem3.. Pagi ni nadh tingat dekat supomen la. Pasaipa tatau. Teringat kat dia mesti la ingat dekat kuasa dia kan? Boleh terbang, lepas tu kuat, badan tuff, gagah berani, then?

Sebenarnya kan, bila renung renung balik bukan senang ada dkt kedudukan dia. Tempat dia. Situasi dia tau. Sebab?

1. Semua nak kata dia gagah kan? Dia kuat, tapi dalam hati sapa tahu kan? Hebat dia motivasikan orang, diri sendiri pula? Terpaksa gagah diri juga, walau situasi dia sgt myebabkan dia kalah x terkata.

2. Dia hebat kan? Bila tengok dia boleh terbang, tapi kita tau ka, bukan senang menggapai awan? Nadh pilih 'terbang menggapai awan' ni sebagai tema Nadh sebab nk semua tahu, bukan mudah ada nama ni, dan bila ada juga bukan senang nak jaga. Sekali dah buruk, jahanam.

3. Emsemm. Hello guys, handsome tu mngkin pakej luar ja, tapi jadi handsome pun payah. Zaman la ni, aweks pn dah gatai, slumber badak depa ja nk ngorat hero ni, takat ngorat mungkin leh blah lagi la, tapi kalau kna ikut? Kna kejaQ camna? Takut aihhhh

4. Hero kuat, tapi kita tau ka camna dia? Orang nampak dia kuat, tolong orang, tapi diri sendri dia? Kita tak tahu kan? Orang boleh jerit minta tolong, lepas tu dia mai, tolong orang tu. Tapi untuk diri dia? Kekadang tak terluah kata, dia terpaksa rela kuatkan diri sebab nak jaga nama baik dia, imej dia.

Kalaulah dia pun down??
Published with Blogger-droid v1.7.4

10 comments:

kiera'sakura said...

seorang motivater ttp memerlukan motivater lain untuk motivasi die..

sama la dgn konsep tue.. sbb tue Allah jadikan semua makhluk dgn kekurangan.. sbb xnk die lalai dgn kemegahan yg die miliki...

mas saari said...

kalau dia ada kuasa pun tapi tak bersyukur dengan kuasa yang dimiliki tak guna jugak kan?

azwa amani said...

like entry ni nadh.. :)

AmirFX said...

Bagi kriptonite jer untuk lemahkan supomen... haha...

aizamia3 said...

Kalaulah dia pun down??

takdelah cerita supomen tu.. ;)

BeloG MTT said...

Sape sape pon teringin nak jadi gagah perkasa mcm tu tapi lumrah kehidupan kita memang tak boleh lari dari putaran hidup..Ada masa kita rasa down,ada masa kita rasa happy apa pon hati dan minda kena bijak mengawal.. Hehe :')

Ardini Humaira said...

sian supemengg huhu

CintaZulaikha said...

tulah, apapon org gagah pon ada masalah, yer dok..sulit nih, sulit..

Iffah Afeefah said...

die kene motivate diri utk motivte org len

tetibe ase sperman tu nadh hek3

Cik Pulau said...

hohoho...
gtuuuu..
supomen.. supowoman?? heee~

Buta+Pekak+Bisu=CINTA