Followers

Friday, 7 January 2011

Let People Judge Us

"Kita jangan Judge diri sendiri, biar orang lain yang tentukan siapa kita."

pesanan dari boss saya tadi.
kata dia kan.. kita nak kerja, kita kena ikhlas, sebab bila kita ikhlas kita akan kerja baik-baik.
bila kita ikhlas, kita takkan harap apa-apa. dan menda lain tu akan datang kemudian.

merujuk kepada "nama baik" kita la.
macam kerja saya, dalam field ni membabitkan nama baik.
sebab kalau kita wat slack, orang takkan kata dekat company, tapi orang akan sebut tentang nama kita la.. contoh macam ni la, kita wat slack, pastu susahkan PM yang berkenaan, dia takkan sebut sal nama company, tapi dia akan cakap sal nama kita la. the worst is, kita kena banned la. tu la apa yang terjadi dalam field ni. malah, ada juga company yang check profile kita dulu sebelum kita wat kerja dengan depa. tapi kalau kita ada nama baik, semua orang pun mahu, dan masa ni la akan ada offer-offer dari orang yang mahu kepada kita.
(seyes la.. boss saya kalau tak semalam da ada kat Munich, ada company offer dia kerja di sana. )
bayangkan la.. betapa mahalnya nilai seorang tu kan.. doa-doakan saya juga mampu smpai ke tahap tu.. walau tahu kemungkinan tu rendah sangat.. ;)


apa pun.. saya akan amek pengajaran la apa pesan boss saya tu.. saya akan wat betul-betul, kerja seikhlas mungkin la. InsyALLAH.. ;))

No comments:

Buta+Pekak+Bisu=CINTA