Followers

Monday, 3 January 2011

QoTD 03-01-11

Quote of The Day


If you love someone, you must make a serious effort to be part of her life.

Credit to :: Sharifah Hajjar Al-Kharead

Benar kata-kata dalam Quote ni.
kalau hari ini, kita suka atau sayangkan seseorang kita mesti tunjukkan yang kita serious hendak menjadi sebahagian dari hidup mereka.

hakikat dalam perjalanan hidup kita, setiap perkara yang dilakukan, memerlukan pengorbanan, hendak mendapatkan sesuatu, kita mesti mengorbankan sesuatu, contoh, nak dapatkan hati seseorang, kita perlulah berusaha, atau setidaknya menunjukkan yang kita benar-benar mahukan mereka. dan hasil usaha kita tu. akan pula dinilai dari segala segi oleh si yang penerima tu. dan akhirnya dia akan membat keputusan adakah apa yang sdah kita lakukan itu berbaloi untuk diterima oleh dia. usaha inilah yang saya katakan sebagai pengorbanan itu. kalau tidak dipecahkan ruyungnya manakan dapat sagunya. kan..?
begitulah kehidupan. setiap apa yang kita lakukan, menjadi titik tolak kepada satu apa yang kita dapat, usaha tu penentu kejayaan.

tapi kan? macam mana plak ya jika usaha dah dilakukan, dan mendapat kepercayaan. tapi tiba-tiba kepercayaan yang dirasakan utuh tu adalah kepercayaan yang begitu nipis? begitu mudah menolak sedangkan sendiri tahu diri mahukan yang mana,..? seperti tidak berusaha dipertahankan apa yang telah menjadi milik sendiri?

No comments:

Buta+Pekak+Bisu=CINTA