Followers

Monday, 17 October 2011

He's my boss

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada yang membaca. 

Tadi boss Nadh tunjukkan kepada Nadh surat tawaran kerja yang dia dapat tu, serious macam yang dia cerita, gaji kat sana di bayar minggu, lepas tu kerja pagi dibayar, kerja malam juga dibayar, dan dikira overtime. Gaji dia, tak macam dekat sini, dikira per hours dan lepas tu per week dia kasi. Serious terkejut kot tengok, hebat kan, sebab dia tak apply pun tetapi management dari sana yang datang dari sana untuk intervw dia, bukan tu sahaja, malah sediakan semua buat dia.

Nadh tumpang gembira buat dia, dan terharu sebab dia masih nak stay sini, dengan keadaan yang tak berapa mewah kami ni, dia masih nak stay dan bersama-sama kerja dengan kami. Susah bersama, senang bersama, insyALLAH.

Yang kedua, dia berpegang kepada amanat utama agama kita yang mengatakan, tanggungjawap utama anak lelaki adalah kepada kedua ibu bapanya. Syukurlah, sebab dia ambil yang utama sebagai pegangan. 

Dari dulu dia beri contoh sebenarnya, kerja bukan nak kaya, tapi bisnes cukup untuk gaji dan suma boleh cari makan, Nadh hormat sangat pendirian dia tu. Sebab tu sampai sekarang Nadh stay ja dekat sini. 

Bersyukurlah sebab dia tunjukkan contoh yang baik kepada kami sebagai oarng bawahan dia. 

Note :: Nadh tak sabar nak tunggu meeting lepas ni, katanya lepas ni Nadh kena hantar balik Penang, base kat sana. weeee~~ (rasa brsyukur sangat)

13 comments:

JunAina said...

perjalanan hidup yang panjang perlukan keberkatan...mewah tanpa keberkatan = kosong...

seronok Nadh...balik kerja tempat sendiri=bahagia...

Rozuan Ismail said...

susah la nak gathering nanti kalau nad blik penang

msredcheesecake said...

dah tak ramai boss macam ni... melayu pun tak camni...

bloglist dah siap...

azwa amani said...

Alhamdullilah nadh...kalau kita buat sesuatu diniatkan krn Allah..kdg2 tu Allah kurniakan rezeki yg melimpah dari tempat yg x disngka2.. cumanya jangan kita lalai dan leka dnegan nikmat.. itu saja..mudah sebenarnya kan...

Iffah Afeefah said...

Mkin jauh ngn jiran

JIJI YU said...

boss aku lagi la

Fay said...

wahh.. best la dpt bos mcm tu.. hehe

kiera'sakura said...

Alhamdulilah...

moga dipermudahkn

fRaMe+LenSeS said...

Junaina :: bkn kata Nadh. semalam cita kat mama, dia pn hapy sgt. :D

Rozuan :: insyALLAH. andai ada izin adalah. ni dekat tak gath jugak pn. :D

msred :: boss Nadh tu melayu msred . :D

amani :: setuju ng amani.

iffah :: jauh di kilometer, dekat di hati, kan? :D

Jiji :: ehh boss kita geng pa. ? :P

Fay :: tu la. syukur jugak aa. :D

Kiera :: amin2.. :D

Ruzzezanie said...

alhamdulillah~~~


err, klo balik penang leh dating kat 'aloq setaq' la kan? weeeeee :)

fRaMe+LenSeS said...

Ruzz :: bab date tu tak tau la.. susah la nak jumpa2 ni

aimie amalina said...

waaaaaa
seonok la die
mudah2an yg terbaik buat kamu ye nanadh =]

fRaMe+LenSeS said...

Aimie :: hihi. maceh kamu. doakan Nadh. :D

Buta+Pekak+Bisu=CINTA