Followers

Friday, 7 October 2011

menghadapi situasi 'meluat'

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada yang membaca.

Nadh ada seorang kawan. Dia very straight forward. Sebab bila dia tak suka atau marah, dia akan tunjuk dekat orang tu. Normally menda tu akan turn out to be sindiran atau mungkin juga bebelan yang akhirnya buat dia kurang disukai.

Satu hari bila dia ada bersama dengan Nadh, Nadh aja dia.
1. Kita marah, kita tak suka, tapi kekadang kita perlu berdiam diri n layan saja macam biasa.
2. Kedua, kita psycho cara senyap. Cth: orang tu buat salah n memperbodohkan diri sendiri. Kita biarkn dia tu dihukum oleh diri sendiri. Means atas kesalahan dia biar dia yang btanggungjawab.
3. Elakkan membebel bila keadaan tegang. Buat demikian bermakna meminta diri dibenci.

Kekadang manusia terlalu ego, terutamanya bila dah naik satu tingkat. Buat hati meloya rasa. Tapi apakan daya?
Published with Blogger-droid v1.7.4

7 comments:

aimie amalina said...

tapi apakan daya
itu juga lah
manusia suka buat kan?

JIJI YU said...

hehe..diam tu terkadang senjata

Raisya Haris said...

tue lah manusia, cepat lupa. ada lagi Yang Maha Berkuasa.

kiera'sakura said...

diam x b'makna kalah...

cik AngguR said...

aku salu buat yg no 1 tu tapi ermmm hampeh betoi bila kena pd org yg tak mau paham2 bahasa ney...wat yg no dua tau plak dia sakit haty

bersama kak Es said...

agree to disagree..

fRaMe+LenSeS said...

Aimie :: benar. jadi kita kena ambil peringatan. jgn kita pun jadi macam tu. :D

Jiji :: betul la. diam itu senjata. :D

Raisya :: betul. Manusia mudah lupa. :D

kiera :: a'ah. betul. :D

Sue :: ahahahaha. nak wat camno. :P

kak es :: lama tak nampak kak. kak g mn?

Buta+Pekak+Bisu=CINTA