Followers

Thursday, 7 April 2011

SAMA-BIASA-ISTIMEWA

Kalau hari2 SAMA. Menda tu dah jadi BIASA. Menda BIASA bukan lagi ISTIMEWA.

Maksud, bila setiap hari dihidangkan dengan KEMANISAN, sampai masanya KEMANISAN tu akan kurang.(Tak Semua la) TAPI, diibaratkan macam tu la. Kemanisan Yang Hilang, bila setiap hari digunakan. diberikan, tiap saat, akan berulang-ulang perkara sama.

Contohnya la.. dalam satu balang, ada banyak gula2.. dan gula2 tu, hari-hari kita makan. sampai satu masa kan, gula-gula tu habis. sama la macam SATU PERHUBUNGAN. kalau hari-hari perkara sama. tak mustahil akan busan kan.

Mengambil dari satu situasi lain, bila dah berkahwin, lain pulak, sebab, menda yang diberikan hari-hari ni dalam bentuk yang lebih istimewa, saya nak kata HALAL, jadi tiada sebarang limit yang dapat HALANG kita explore KESEDAPAN DAN KEMANISAN CINTA. Masa ni lagi indah rasa saya. Sebab, kita belajar EXPLORE menda tu dengan bertentang Mata, Hati bertemu Hati.  Indah kan? Sebab tu ada yang berkata, 
"waktu bercinta mmg la nampak manis, ensem, cantik, comel, tapi da kawen, baru hang tau camna.. "


Cuma sedikit reality dan harapnya saya ada dalam golongan SELEPAS. Amin Yarabbal alamin.


2 comments:

Muslimah Optimis said...

sedapnya gula2 tu nak sikit..eh, vitamin appeton ka tu?? hihihi..

siap keluaq entry.. bagus..perkongsian yang baik..hope ada yang mendapat iktibar darinya

fRaMe+LenSeS said...

Aimaa :: mau ka? mai amek kaih.. heheh.. ;) amin2.. arap ada y amek iktibar la kan.. ;)

Buta+Pekak+Bisu=CINTA