Followers

Monday, 11 April 2011

Sebab Apa Berblogging?

Assalamualaikum..
ehem2.. nak menjawap sat apa adik Efa tanya Nadh tadi..


Semalam dia ada bertanya, "Sebab Apa Berblogging?"
Lepas tu ramai jugak yang menjawap dalam entry dia NI
hari ni dia tag Nadh dalam STATUS ni..
Okeh. Napa berblogging? 
Baik. ni cakap jujur. Masa tu baru sangat dok KL, lepas tu berlaku la kisah paling teruk la kot masa tu.. (ahahaha), pastu tadak dah tempat nak cita, nak ngadu. kawan pun tak ramai kat cni masa tu. nak cita dekat Mama taleh sebab nt Mama isau sebab masa ni la First time berjauhan dari Mama. Masa tu la lahirnya, Cik blog Frame & Lenses atas SEBAB menjadi teman setia Nadh bercerita.. Maka sebab itu, dari awal lagi Dia just dok ja sebagai blog tertutup untuk diri sendiri bercerita perihal Suka, Sedih, Tensen, dan apa segala macam yang berlaku dalam hidup. dan tak pernah plak ada intention pun nak berkongsi dengan orang blog ni. sebab segala macam yang berlaku dalam hidup akan diceritakan dalam ni. dan rasa ny secara detail jugak la apa yang berlaku tu. Jika ianya macam Diari bagi sesetengah orang, tapi bagi diri sendiri, Dia lebih kepada seorang kawan kepada Nadh. segala macam menda ada diceritakan dekat Dia. kekadang tu bila dapat peringatan dari ceramah ka apa ka, akan dimasukkan jugak dalam ni.

Kepuasan Berblog..Blog sebagai Sahabat..
Yes. rasa puas sebab Dia tempat bercerita segala pasai hidup ni. dari zaman kejatuhan, sampai zaman kebangkitan la. banyak cita. puas sangat sebab ada kawan macam ni. Dia tak pernah plak nak tekanan sebab kena kongsi cerita ng Dia. dan Dia rasanya lebih happy (kot) sebab Dia akan diisi dengan update-update terbaru idup Nadh dan senantiasa ada yang bersembang dengan Dia. Kalau nak cerita dekat orang, terus terang dah tak harapkan sesapa lagi untuk dikongsi. sebab masing-masing pun punya masalah tersendiri. jadi lebih baik sekiranya ada Dia sebab Dia PASTI takkan tekanan bila cerita sal MASALAH, dan MALAS dengar bila keterlaluan diceritakan tentang SERONOK. rasanya Dia ni kawan paling ideal untuk diri Nadh selepas kelahiran Dia.


What happen NEXT?
selepas apa berlaku tu, Nadh langsung dah tak fikir sal lain dah. apa saja dengan Dia dan selain dari tu, diri rasa nak bkhidmat dekat orang ja. terasa nak memberi saja tanpa ada rasa nak menerima. rasa ni terbaik buat diri sendiri kot. bila memberi, dan tanak menerima, rasa diri takkan disakiti lagi, jadi atas sebab tu, Nadh lebih selesa berkongsi cerita orang, jadi yang diharap kawan-kawan, kemudian lepas tangan setelah depa dah selesai dengan masalah tu. Pergilah mana nak pergi okeh, yang tahu, kamu datanglah kembali bila rasa diperlukan sebab kamu juga tahu, Nadh akan ada waktu tu. so Dia ja akan temankan Nadh bila diperlukan. Dan sekarang, Alhamdulillah. prinsip tu dah buat Nadh jadi seorang yang happy sangat.. Alhamdulillah. ALLAH sygkan Nadh .. ;)

Last, 
blog bukan sahaja teman sekarang, malah dia dah jadi Cinta Hati (leh click tulisan untuk baca) Nadh sekarang. Serious. Sorang kawan kata Dia lah Cinta Hati Nadh. Buah Hati Nadh. Gepren Nadh, malah Cinta Nadh. sampaikan dia kata, sebab terlalu sayangnya Nadh dengan Dia, dia rasa tak mustahil la kalau satu hari nanti, Nadh akan berjumpa seseorang yang dari dunia Blog jugak. (hat ni no komen la noh.. tatau wohh.. tu masa depan). Tapi paling tatahan leh plak la kena perli, "ala.. U bawa la dia jumpa dengan Mama U. ". Tau Nadh jawap apa.. "I ingat I nak berdoa aa. kalau Enchik Papa Pinocchio berdoa patung dia jadi hidup, I nak doakan Blog I ubah jadi perempuan. leh la I kawen dengan dia. ".
Gelak la kawan Nadh tu. tapi dia pun tau that. I AM in LVE WITH MY BLOG.. ;)

3 comments:

nora amila ghazali said...

muahahhah boleh plak nak kahwin ngan cik hijau nie.. adoiii.. sabo je la.. tak sangka blog along ada jantina.. muahaha jangan mara.. <3

fRaMe+LenSeS said...

hihihi., tape dik.. cuma perkongsian kan.. ;)

efa said...

thanks sb sudi buat entry :)owh baru taw sebab apa hehe happy2 berblogging yea huhu

Buta+Pekak+Bisu=CINTA