Followers

Wednesday, 27 April 2011

Wanita SILA BERHATI-HATI dengan LELAKI

Assalamualaikum.
Nadh terbaca sesuatu dalam blog orang ketika sedang berBW tadi.
Satu yang sangat mengejutkan. dalam surat khabar Metro hari ni.

 (sila Click Photos untuk terus ke pautan Metro)

Mengenai serbuk Setan, yang memperdaya Wanita.
Nadh da mula risau dan takut. memikirkan perempuan-perempuan diluar sana, jadi dengan sepantasnya Nadh punya jadi pun  mula berkata-kata, dia tanak apa-apa jadi kepada yang ada di luar sana, di sini dia nak memberi sedikit peringatan.

Apabila ada date dengan LELAKI yang tidak dikenali, atau dikenali pun, sila amek tahu tentang TIPS di bawah ni. 

1. Pastikan tidak keluar dengan LELAKI berdua, sebaiknya ada TEMAN bersama kita
2. Pastikan tidak meninggalkan MAKANAN atau MINUMAN bersama LELAKI sendiri ketika kita hendak ke tandas atau ke mana, sebaiknya pergi la tandas setelah selesai atau apa sahaja, ini untuk mengelakkan mereka punya peluang untuk buat apa-apa kepada makanan kita.
3. Jangan keluar ke tempat-tempat yang tidak ramai orang, Sebaiknya ke tempat yang ramai orang, agar mereka tiada peluang mengapakan kita. ELAKKAN berdua bersama mereka.
4. Sebaiknya gunakan transport awam. Bagi mengelak mereka bawa kita ke tempat yang kita tidak tahu di mana, demi keselamatan, gunakan transport awam.
5. Pastikan mereka tidak meniupkan asap rokok atas apa-apa kepada kita, berjaga-jaga kerana ada juga kes pukau melalui asap rokok ini.

Dan paling baik sekali, TAK PAYAH LA NAK GATAI, KELUAR DENGAN LELAKI YANG TIDAK SAH MILIK NI, SEBAB KITA TAK TAHU MEREKA MACAM MANA KAN? DALAM ISLAM SENDIRI ADA MENYEBUTKAN, EVEN TUNANG PUN TAK BOLEH KELUAR BERDUA MALAH MESTI DITEMANI OLEH YANG SAH TARAF IAITU MUHRIM KITA. 

Kesimpulan yang boleh dibuat, ISLAM dah susun comei dah untuk kita, bagi yang mengikut, Alhamdulillah aa, yang tidak, pun tidak salahkan juga, mungkin kurang ilmu pengetahuan, atau mungkin terlalu open, BERJAGALAH DENGAN LELAKI, BERHATI-HATI DENGAN MEREKA. Kerana ditakuti apabila satu sudah menguasai sembilan, memang habis jahanam la.

Sekian. Terima kasih kerana membaca. Semoga bermanfaat.

14 comments:

perrydaus90 said...

macam2 btoi zaman sekarang ni

Muslimah Optimis said...

takut aihhhh... huhuhuhu... moga kita semua selamat dalam lindungan Allah swt..ameen..

P/s: errrr.. ada budak tu kan naik kereta dengan kak ipaq xpa pulak noh.. larikkkk..

nadh : ampa jangan terasa dengan gurauan kami tau sejak dulu2 kal sampai masa 2 akan datang..tolong jangan terasa..mcm xkenai kami mcm mana kan..huhu

fRaMe+LenSeS said...

Daus :: tu la. sama la kita mendoakan yang ada bersama kita terlindung.. amin.

Aimaa :: amin2.. jaga diri ya. :D

NUMASARA HANA said...

mohon dijauhkan la semua ni... aminn...

jemput la join segmen
http://numasara.blogspot.com/2011/04/jom-join-ucapan-untuk-ibu.html

Cik Z@i Pen@nG said...

baikkkkkkkkkkkk....
nice info....

kuaq beramai-ramai jela...
jom gath lg...hehehehe

NoRa DaDiLLa said...

ish mcm-mcmla skrg nie... takut pulak.. huhu... mintak-mintak dijauhkan..

Ajeyy Rawk said...

assalamualaikum ..
macam-macam dah skrg ni ..
jem2 .. hehe :)

p/s : check my latest entry :) :

5 Sebab Kenape matapelajaran sejarah membosankan !

Gempar !! Pocong melompat di KB Mall !

Sunah Mohammad said...

thanks nadh!!! takutnyeee..huhuhu~ moga Allah melindungi wanita2 di luar sana..

HajarRasdi [BdkKck] said...

waaaaa!! takotnyaaa.. ish3.. macam2 btol ada skrg nie..

*47!k@# said...

huu~takotnya~(=_=)"
mintak dijauhkan perkara macam ni terjadi..

nora amila ghazali said...

hurmmm.... memang pon... hurmmm... *thingking... takut plak nak gi ghatering next2 nie.. lalalala

efa said...

takutnya uish kena hati2 ni mohon dijauhkan dari semua itu moga2 insyallah

cik gelong said...

zaman skrg memg menakutkan.. 9 akal pon xleh kawal 1 nafsu.. ish.. kena ati2 neh

kiera'sakura said...

semoga semua dilindungi Yang Maha Esa... awak pown kene hati2...jage diri...

Buta+Pekak+Bisu=CINTA