Followers

Monday, 4 April 2011

Cerita sawah bendang.

Assalamualaikum...
Currently company baru diuji sekali lagi.
macam besa la bila da akhir bulan ni.
last bulan2 lepas cakap lain.
bulan ni lagi alasan lain yang diberikan..

Abg Razak dah berkira2 nak balik kg wat bendang ni..
 aku pn slumber la tambah, "abg, ada pacat dak? ada lintah dak? nak ikut~~"

Abg Razak :: Ada la Ee..

Me :: dia naik kat kaki tak abg? eeuuu..

Abg Razak :: dah p tu ada la..

Me :: ee.. tamo aa.. nt mesti depa suka nak mai geget. saya kan darah manis. :P <-- ayat bajet.. :P

Abg Falah :: ang nak p bendang Nadzri? aku ingat nanti, tade ny ang nak masuk dalam bendang tu, silap2. dok kat tepi batas, pastu ng payung..

Abg Razak :: tu la. betoi la tu.. sat takut itam la apa la.. pastu lagi enpom bunyi la apa la.. baru nak pegang cangkul da bunyi enpom, stop sat SMS..

Me :: ala abg, sat ja kan. tak dok sampai petang kan? 

Abg Falah :: toi la tu abg..

Me :: ee.. mana ada la abg.. okeh Abg Falah, meh bagi saya seminggu, mai saya p wat bendang betoi2..

Abg Razak :: satgi nak pegang tractor tu, baru nak bawa ja da ada SMS, benti sat..

Me :: ala abg, bawa keta pn sebelah tgn ja pegang stereng sebab nak SMS. tractor pn sama la abg

Abg Razak :: ang ingat tractr macam keta ka? sat terjun dalam bendang baru ang tau..

Abg Falah :: dah2 Nadzri. ang dak opis dok opis ja.. aku kan nak pinjamkan ang dekat WS. ang settle kan mana tak setel lagi..


Note :: ee.. cam nak je p wat betoi2.. hihi.. tapi kan, layakkah aku dok kat bendang tu? reti ka? hahahaha.. dah la tu, ng SMS lagi, leh ka? tak cukup ng tu, panas lagi, then pacat n lintah lagi? apa pun masih berkira2.. tapi satu hari aku nak ikut jugak.. kira apa aku... <-- macam tak kenai aku. apa aku kata hat tu aku akan wat jugak.. lalalalalalalalallaa~~

11 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

rumah yuyu dekat dengan bendang ^^

fRaMe+LenSeS said...

ya ka? bila nak bawa nadh p sana ni> ;)

Muslimah Optimis said...

hahahahah..takut lintah dan pacat rupanya tokwan ni..keh3...

efa said...

km suka tgk view di bendang dan suka pi bendang tp takut pacat dan lintah cmno tu?haha >_<

fRaMe+LenSeS said...

Aimaa :: agagagag.. geli la Aimaa.. :P

Efa :: hihi.. suka jugak la.. ;)

Muslimah Optimis said...

hahahaha.. pi hiking xkena pacat ka?? mujuq kami xpenah kena pacat amsa hiking..geli jugak..haha..sedang mencuba nak pegang pacat..hoho

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

nadh sakan sangat sok sms tu depa xbg p tu...

haha

fRaMe+LenSeS said...

Aimaa :: ms hiking x penah kena plak.. Hihi nsb baik noh..

CikGKSB :: ya la kot. lalalala~~

ROROI said...

sonok gila ikot traktor bajak..sebab senang nak tangkap ikan. Abg aku penah cekup kepala ulaq,,sebab ingatkan tu ikan haruan! hahaha

nora amila ghazali said...

nampak sangat along nora suka men sms... hahhahaha tak lama lagi la nak dapat kak long nie... uihhhh takut pacat ka???? tue cm na nak pi menimba ngan nora nnti??? tapi kat tmpat nora tak da pacat... hhihihi jom pi menimba!! hihii

fRaMe+LenSeS said...

Roroi :: then apa jadi? hihihi.. takut aihh..

Nora :: hihi. kak long? tettt~~ :P sal nak p menimba tu.. nak ikut jugak. tak kira dah.. hehehe. cambesh ja.. nak nak nak..

Buta+Pekak+Bisu=CINTA