Followers

Monday, 25 July 2011

Penawar duka lara.

Assalamualaikum dan salam sejahtera pada yang membaca.

Normally manusia akan mendiamkan diri, tacing, amek hati dan mudah betul tersentuh bila datang mood tak ketahuan. Hasil akhir adalah kesedihan yang menjadi ibarat duri dalam daging kepada kehidupan kita ni, patutnya tak payah nak sedih-sedih kan, bila mana sedar yang ALLAH jadikan kehidupan kita dengan penuh rencah nya, full set bak kata orang putih.

"Kehidupan ini indah bila kita menghargainya, kesedihan itu manis bila kita memahami hikmahnya.."

Pokoknya segalanya sudah tertulis, ibarat kata ALLAH dalam firmannya,
Sesungguhnya hanya orang yang bersabarlah yang disempurnakan pahala mereka tanpa batas.” (Surah al-Zumar, ayat 10)

ditambah lagi oleh Rasulullah dalam sabdanya,
Dalam kesabaran terhadap perkara yang tidak disukai itu banyak kebaikannya.” (Hadis Riwayat al-Tirmizi daripada Ibn Abbas)

Tapi still Nadh nak kongsikan ubat penawar kegembiraan ciptaan manusia ni. nak tahu tak? tengok kat bawah ni.
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
Nama mendalah ni SODA GEMBIRA. Tak caya ka?

See? kan dah cakap? Minum memang jadi gembira. Tak caya leh tanya DAK NI.


Lokasi penjualan SODA GEMBIRA. 

Mereka nampak GEMBIRA kan? 


 Nak jugak ka? silakan berkunjung ke cawangan terdekat.

8 comments:

Anum said...

mesti gembira pas minum air soda gembira tue

aDisH.sHidA said...

pasai pe lak kena tanya kami...ish musykil musykil nie

Along Usop said...

hahahaha.. gembira sioTTTT.. :P

suhaili sarif said...

walaupun saya x minum air soda gembira tapi sya tetap terkena tempias org gembira.heheh

nadh,ampun maaf dipinta ya kalau ada salah silap :)

Iffah Afeefah said...

gembire sampai tk benti ckp hahahahahaha

Sunah Sakura said...

tak pernah makan lagi...eh, minum..hahahah

Muslimah Optimis said...

jeles sebab tak dapat join..huk huk

arfah said...

wahhhhhhhhhh...baru tau ada minuman ni...hihihihhi :P

Buta+Pekak+Bisu=CINTA