Followers

Friday, 8 July 2011

Pertama kali sibuk teruk-teruk macam ni

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada bukan Muslim yang membaca.

Tadi Nadh call Mama.
"Mama buat apa Ma.?"

"takdak buat apa, dok kemas rumah tak habis lagi."

"Ma, mungkin tak jadi lagi la Mama, Arie kena pergi Terengganu plak ni."

"laaa, abeh tu rugi la Mama kemas rumah lawa-lawa ni?"

"Maaf la Mama, Arie kerja, bukan sengaja takmau balik.."

"takpa aihh, Mama pun paham. Dah kena kerja, kerjalah.."

"maaf tau Mama.."

"abg drive keta elok-elok tau, abg yang drive kan?"

"Ya Mama, insyALLAH. Nanti Arie da selesai tak busy dah, Arie minta cuti balik na Mama.."

"Esok KL kena tutup semua jalan. Abg jangan nak gatai-gatai pergi na."

"Dari Arie pergi semak sana, baik Arie balik rumah p tengok Mama, rindu teruk-teruk dah ni.."

"Ha.. Tau takpa. Hati-hati. Jaga diri. Nanti dah boleh balik, balik la.bila free. Apa-apa call Mama.."

"ehh tu tak miss Mama, hari-hari pun call kan?"

oopsss.. Apa yang berlaku kat atas ni adalah dengan nada sayu. Huu.. Rindu sangat nak balik rumah, rdu Mama, rdu Ayah, rdu adik-adik. Pertama kali ni busy teruk sangat macam ni sampaikan 2 minggu straight cuti tak boleh balik. Kalau tak, pantang ada peluang. Ni sekarang tiada peluang, minggu depan dah mula class. Dah masuk bulan dah ni tak balik. T.T

9 comments:

SoLy SoLicious said...

alaa...ciannye xpat balik...sabar ye ^______^

Iffah Afeefah said...

bpe bulan tak balik?

erm saba la jiran

kiera'sakura said...

mungkin ade sesuatu yang Allah halang x bagi awak balik lagi...

kita xtau.. tp Allah Maha Mengetahui kan.. sabar ye.. ira doakan yg baek2..

gedek! said...

walau macam mana busy pon... cari masa untok blogging, tau!

azwa amani said...

sama laaa.. amani tengah mood sedih nak balik umahh

aimie amalina said...

alololo~ keje kuat nih~ x pe, insyaAllah ade peluang balik, siap bwa buah tgn utk ma pa, adik2 sume lah..heee (cam psikologist plak..hehehe)

Nour Akmal said...

keciannya nadh..
bz smp tak leh blk rmh..
tak pe..free nnt balik puas2 ek..

Подтверждаю said...

as salam..
hehe. dugaan ;)
jangan patah semangat~
hehe. ni pukul berapa tukar .com ni? rasanya dalam tempoh 5 jam sebelum ni kan?
hehe

=)

Niena Pengembara Ilahi said...

erm.. sabar je la.. niena pn sama..dh sebulan xdpt cuti ... -.-'

Buta+Pekak+Bisu=CINTA