Followers

Wednesday, 6 July 2011

Kenapa perlu jadi Upin dan Ipin

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada bukan Muslim yang membaca.

Selamat pagi semua. Hari baru ni. Apa pula hari ni yang ALLAH susunkan buat kita kan? Apa pn ianya mesti menarik dengan penuh hikmah dan rahmat ALLAH. 

Nadh tgk blog dlm hp ja hari ni. Jumpa entry mengenai upin dan ipin pagi ni.

Leh tak nak kongsi kenapa kita perlu jadi Upin dan Ipin dalam berkeluarga?

1. Ipin sentiasa membetulkan apa kata Upin. "betul, betul,betul.."
2. Upin dan Ipin tak gaduh teruk-teruk.
3. Upin dan Ipin selalu bermesyuarat sebelum buat keputusan. Dan selalunya keputusan yang muktamad adalah dari persetujuan bersama.
4. Upin tak pernah tinggalkan sisi Ipin. Macam tu jugak kita, kena la sentiasa ada bila diperlukan adik beradik kita.
5. Kalau main permainan, Upin mesti akan tag team dengan Ipin. Maksud disitu adalah, keutamaan, kita perlulah utamakan adik beradik kita dalam apa hal sekalipun. Akan tetapi dalam hal kerja, kenalah professional. 

Note :: kisah bukan sekadar kisah, cerita bukan sekadar cerita, yang baik kita simpan, yang tidak untuk dijadikan sempadan. 


"air yang ditetak tidak akan putus ibarat darah yang ditubuh, walau kering sekalipun, talian masih boleh dikesan dengan DNA.."

wallahualam

7 comments:

siti kektus said...

family first~ ;)

cik pulau said...

dalam maksudnya ni nadh..
ada prob dengan projek ke??
lalala~

DNA...^^,

kiera'sakura said...

betul... walau mcm mane perangai sekalipown adik badik kita.. jangan sesekali tinggalkn sisi diorang..

sayang semua adik badik... =)

Nizam Ijam said...

Saya pakai domain baru dan nak buat bloglist jom join ramai2
saya hilang bloglist sebelum nie...
Segmen Mudah-Jom Join Bloglist Nizam Ijam

aizamia3 said...

betul.. macam mana kita cincang air tu pun takkan putus melainkan air batu.. hikhikhik..

Iffah Afeefah said...

wah byk input

tak ske huhu

msredcheesecake said...

Mr nadh,
Mahu si kecik kiut msred jadi cam upin ipin....

Buta+Pekak+Bisu=CINTA