Followers

Monday, 4 July 2011

Weekend salah, weekdays pun salah?

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada bukan Muslim yang membaca.

Rasanya ini mungkin entry terakhir di haari ini kot. Sebab Nadh kena keluar lagi hari ni. 4 sedang menanti untuk diselesaikan. Walau Nadh cuba menolak tapi Nadh terpaksa ikut juga memandangkan 1 Site Engineer Nadh cuti. 1 cuti sakit. Dan 2 installer Nadh hantar ke JB bersama ZTE team untuk site survey.

Nadh, nak cakap mengenai kita dan kurang bersyukurnya kita dalam kehidupan. Terutamanya bila kita bebel apa yang disusun buat kita.

Nadh terpanggil untuk berkata-kata sebab Nadh sedang menghadapinya sekarang. Seseorang pernah kata dekat Nadh, "Nadzri, tak bolehkah ang minta site jalan awal minggu? Susah la bila site jalan Weekend, tak ada orang nak standby.."

lepas tu tadi, bila Nadh cita sal site hari ni (isnin). Dah mengeluh plak. "diorang ni main terkejut-terkejut site ni, tak boleh ka nak tunda esok?"

Sebagai planner apa yang Nadh rasa? Awal minggu pun salah, hujung minggu pun salah? Mana satu menjadi pilihan ni? Wallahualam.

7 comments:

aimie amalina said...

betol! walau nampak ssh..tap ttp kene bersyukur kan..;)

p/s: huuu..engineer ni..^_^

Lulu Caldina said...

jaga diri bebaik..

Iffah Afeefah said...

wah macm2

susah jugak nk jge ati org

aizamia3 said...

itulah.. apa pilihan yang ada.. manusia tak pernah puas dengan apa yang dia ada..

amirul.fareast512 said...

woot~woot~
walk,stalk n talk kat n3 ni sat .
wahh ~ nadh keje as ape ek smpai kene wat survey nii ?? engneer ke ? or architct ?? hek
nadh..
reyn tgh cnfuse ni ..
leh tlg reyn pilihkn tak
yg mane satu dlm link ni

http://akmeyruleyna.blogspot.com/2011/07/saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

btul2 taktaw yg mane satu ..
sbb sume nye tak cantik ..
penin2!!

tengss taw sbb sudi komen n3 tuh .
tengss sbb tlg reyn jgk !
uhhu :)

kiera'sakura said...

sabar dear... Allah menguji umat-Nya sebab Dia sayangkan kita =)

Подтверждаю said...

as salam..
pakcik dalam situasi nadh

jiak punya ruang, selesaikan yang utama dan perlu dulu.

kerja, tugasan yang diberi. sama jika kita berada pada pihak bos..memikirkan bagaimana nak mengembangkan lagi syarikatnya.
bagaimana nak menambahkan lagi pendapatan syarikat.

bagaimana nak membayar gaji pekerja. tu minda seorang boss. kita ni, buat dan selesaikan secepat mungkin. ketepikan emosi, ketepikan kehendak, uatamakan keperluan.

insya'Allah kerja jadi mudah =)


Teknologi Cas Bateri Guna Air (RM 48)


by : http://fadzli-rt.blogspot.com

Buta+Pekak+Bisu=CINTA