Followers

Thursday, 21 July 2011

Sikit-sikit lama-lama jadi bukit

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera.

Nadh dah hantar moto Nadh ke kedai. Dah bunyi teruk-teruk. Lama dah sebenarnya, tapi hari ni Nadh bawa juga ke kedai. Nak tahu apa jadi, engine tu dah nak jahanam dah. Sebab silinder tu da stat ''mkn minyak''.

Hasilnya, jahanam la dan habis engine tu. Jahanam = modal la. Sebelah tangan la cerita dia. Nadh call ngadu dekat Mama, lepas dah discuss, Mama kata buat la. Nak wat macam mana.

Yang nak dikongsikan adalah :

1. Engine perlu maintain.
2. Kerosakan jangan tunggu lama-lama, repair aja. Kerana sedikit, tangguh-tangguh, besar jadinya.
3. Pastikan minyak hitam di check kerap dan tukar sebulan sekali.


Moral of the story, sikit-sikit lama-lama jadi bukit.

4 comments:

kiera'sakura said...

dah nasihat kan...

xpela bnde dh jadi.. jadikan sbg pengajaran ye...

Iffah Afeefah said...

susa gak tu

aizamia3 said...

betul.. memang kena maintain.. kalau tak.. banyak nak kena services.. lagi banyak duitnya nnti..

udin said...

betui2.. tak kita la moto ka.. keta ka.. kena rajin servis.. lagi dok tangguh.. mcm2 ragam jadi nanti.. fulus pon sakit gak..

Buta+Pekak+Bisu=CINTA