Followers

Wednesday, 16 February 2011

4 Rules

Pasal 4 rules.

1. USAHA

2. SABAR

3. TAWAKAL

4. REDHA


ini pesan cik sesorang kepada saya..

number 1 : USAHA. Tapi, sebelum usaha tu, kena la ada SEMANGAT. Toi jugak kata dia tu, usaha tu kena la ada semangat. Kalau tak semangat cmna nak mula, kalau kurang semangat, memang tak tara mana la usaha tu.


Pastu, SABAR, sebab bila tak sabar, memang la usaha tu tak lama. Ye la.. Baru rejection 2 3 kali da serah diri kan. Ngaku kalah, tak pn meletopss sebab tatahan.. Hahaha..


Next, TAWAKAL, setelah puas berusaha, kena la bertawakal, berdoa pada ALLAH, mintak izin dia, mintak kejayaan tu berpihak pada kita.. Mtk la dapat apa yang diusahakan tu..


Dan akhir sekali, REDHA, ni part paling akhir, sebab either dapat kejayaan atau gagal, kita tetap kena redha, kata orang, kita tak semestinya mendapat yang kita nak, sebab ALLAH jika ALLAH x beri bkn tanda DIA x syg, tapi DIA ada perancangan memberikan kita yang LEBIH BAIK.. :)

ingat, hamba cuma hidup mengikut perancangan TUAN dia ja.. Jadi berserah segalanya pada DIA. Sebab hanya DIA tau mana yang Terbaik buat kita.



Credit to :: cik SHAK.


2 comments:

udin said...

haha! betoi2..aku sokong.. ;)

H Y D E said...

aku pakai DUIT ja :D

Buta+Pekak+Bisu=CINTA