Followers

Sunday, 6 February 2011

Sabar

tu dia.. Sejam dok tersangkut dekat area ni.. Uwaaaaaa.. Sangat la penat.. (chewahh buat macam aku plak la dok drive kan)
Okeh3.. Nak cakap sal kelajuan semacam siput bila jammed. Paling laju 20kmj, ni baru menapak 40smj, pastu turun balik.. Huu..up lagi ni.. 60kmj.. Sonok3.. Alhamdulillah..

Motif asal post ni adalah..
"kesabaran"..
Yo lahh.. Toi2 menguju kesabaran aa.. Kalo aku la bawa ntah camna..
Da la makin kurang sabar ketika memandu sekarang ni..
Jadi cmni plak.. Camna ye.. Cam orang tu kata la.. Nadz kan suka speed.. Mesti tertekan kan..?
Ikut cakap enchik y memandu, kesabaran semakin menipis, ibarat tali halus y sedang di siat2 ng pisau.. Tunggu time nak putus aja.. Apa pun kan.. Memang menguji la.. Hihi.. Sejam kot dok kat tempat sama..
Tapi kan.. Cuba fikir balik, untung tak kami? Keta auto tu.. Camna keaddan orang yang pakai keta manual ya.. ?
Tobat ag tensen.. Hihi

apa pun, kesabaran memang dibalas dengan balasan yang baik..
Seperti kata ALLAH dia akan menguji hambanya, tapi y sabar tu la yang akan beroleh kemenangan..
Semalam, aku da gtau mamu la.. Ang sabar ja.. Tengok ALLAH da bagi jalan keluar buat ang.. Tgk dadapat kilang Fuji..
Syukur sangat.. Jadi pls jgn wat hal da lepas ni.. Buat y terbaek la keja lepas ni..
Merujuk pd situasi, doa dimakbulkan, dan ditambahkan mudahnya dengan up ag gaji sahabat aku ni..
Sekarang, nikmat da diberi, nak lagi mungkar, atau lebih taat..
Persoalan yang hanya diri sendiri mampu jawap..

Aku plak.. Tadi itu biz woman da sms, sound sal kata aku sorang yang sombong, ramai lagi nak wat menda ni..
Jangan bagi alasan, tapi pk camna nak buat.. Dia tak pandang wang, tapi pandang komitmen dari aku..
Seyesly, rasa ALLAH da bagi hint kepada jawapan perminttan aku tu..
Masakan dia sentuh tempat paling susah iaitu hati kalo dia tanak bagi message yang "dalam".
Aku rasa dah menjawap da persoalan tu..
Jgn kejaQ sangat la dunia tu, wang tu, kaya tu kaya jugak la..
Tapi, kaya amal dan ilmu akhirat tu kan yang lebih dituntut..
Ive been there.. Agak hanyut masa tu.. Tunggang langgang semuanya..
Jadi sekarang diberikan peluang kedua untuk mengubah, so rasanya no need untuk aku kembali ke arah tu..

Doa2 dah berjawap dengan jawapan..
Satu persatu dirungkai dan alhamdulillah.. Syukur sangat dengan semuanya..
aLLAH sangat sygkan aku.. Aku ja y tatau..
Moga2 aku makin kuat dalam memanfaatkan nyawa dan nafas aku ni..
Amin yarabbal alamin.

No comments:

Buta+Pekak+Bisu=CINTA