Followers

Monday, 28 February 2011

My First Mini-Gath

Mini-Gath Pertama Blogger KBU di Klang Valley dekat Taman KLCC.

whoaaa..
tatau nak kata lagu mana la..
seronok la..
maceh kat Aima, Naniey, K, Papa Khai n Ady.

mula tu jumpa cik Aima. dia la yang tegur aku.. selepas aku pusing tingkat bawah KLCC tu cari RotiBoi. nak tegelak pn ada.. nak sekeh pala pn ada.. sebut suh cari kedai ni.. aku pun pusing, pusing dan pusing, dia kata kedai ni.. last masa jumpa tau dia kata apa?
"kedai ni mmg la kedai bakery, juai roti, salah satu roti yang dia juai tu roti boi la.. "
padahal dia tatau kedai ni memang nama kedai Roti Boi.. duii cik aima.. :p

pastu jumpa Cik Naniey, dia mai dengan body guard, enchik K. enchik K ni anak angkat ibu dia, merangkap abg angkat dia jugak la.. just nice 2 orang ni.. n bgs jugak dia ada teman nih.. ye la.. bukan dekat UKM n KLCC ni.. (bagi aku la, untuk depa tatau).. tapi still datang jugak, n berteman, bgs la.. apa2 senang ada orang backup.. ;)


then, Papa khai, Mama khai (Kak As) n depa punya 2 Princess, adik Qurratul Ain n adik dia. Aleesya tak silap nama. Papa Khai n Kak As sangat sporting.. gaya santai2 ja depa ni.. seronok tapi cam segan jugak, pasai aku mmg tak cover (hahaha.. oopsss.. ) then 2 adik badik ni.. Ain sangat comel dan pemalu.. dia nak ja mai dekat kami, tapi pemalu.. tak larat nak panggil.. dia wt dunno ja.. nak amek gambaQ lagi la.. kita ajak amek gambaQ dia.. dia amek gambaQ kita balik. (hhihi).. lepas tu baby 2 bulan 6 hari ni.. owhhh.. dia tidur sangat comel weyh.. aku paling suka time dia tengok sesuatu n dia ralit tgk menda tu.. secara otomatiknya Pipi akan dikembungkan.. comei weyh.. comei.. n dia suka bersembang.. aku cakap ng dia dia balas balik.. besh nya weyh.. besh dan besh.. dan besh... ni masa depan leh jadi lawyer ni.. byk cakap cam aku.. (ehh.. aku lawyer ka..? :p )



last kedatangan enchik Ady.. ohoooo.. baru tau semalam upanya dia ni tak sehat.. padan la diam semacam ja semalam.. abamm Ady kot. depa kata dia abamm. so maksud Nadh pn kena panggil abamm jugak ka? (hahahaha.. debishh.. debishh.. :p ) okeh2.. dia ni sangat pendiam okeh.. dan gaya dia tu.. seyes cool. mmg la aku kalah (KALAH TERUK bak kata macik 2 orang nih).. gaya cool tu depa kata perlu.. untuk NAMPAK MATANG.. adui laa.. me tak reti laa.. tapa2.. nt jadi studeng Papa Khai n Enchik Ady la.. dalam rancangan "How to Be a Matured Man ". :p


ni sorang kawan baru yang kami jumpa semalam. acik ni n anak dia.. sebabnya kami p lepak satu tempat ng dia.. asal nak p situ, tapi ada couple dok romen dalam tu.. so dia da p leraikan depa 2 dari menyemakkan mata yang nak tenang2 di hujung minggu. last depa p dan kami mai. dia tanya, kami suma ni family ka..? tapi last pas dia tau kami berkenalan bermula di Blog, terus dia mintak info apa suma, nak add dalam FB, n blog. cam nice ja kan? orang pn seronok dengan kita.. ;))


and last one la.. pic reramai.. sebagai menghormati permintaan seorang sahabat, imej2 dia terpaksa dikeluarkan dari tiap pic ni..



Apa pun, thx again pada semua yang hadir semalam. walau tak ramai mana pn. tapi meriah.. maceh tu cik Aima n cik Naniey sebab banyak cakap. maceh jugak pada enchik K sebab selalu sokong Nadh. juga pada enchik Ady n last pada Papa Khai pasai banje KFC n bagi Adiah. to mama khai jugak sebab sporting.. kami appy sangat.. Semoga ALLAH merahmati perjumpaan kita semalam.

11 comments:

FarAh AmiRa said...

wah..beshny..kn bgs kalo dpt join..:(

fRaMe+LenSeS said...

tapa cheQ.. len kali ada peluang.. mai la join.. ;))

aDisH.sHidA said...

jeles jeles jeles

fRaMe+LenSeS said...

ala cik Adish.. pasni kan nak wt kat Penang.. lagi ramai kan.. lagi la besh.. ;))

CikTomyam said...

wowowowow....siap wat entry agii..huiii..~~~=)

fRaMe+LenSeS said...

hehehh.. ;) tau takpa.. :p

Muslimah Optimis said...

assalamualaikum.. terima kasih sebab menghormati permintaan seorang sahabat... sangat menghargainya okeh...

wei, pasai kedai roti boy tu kami selalu dok panggil kedi tu roti boy la, cuma kami agak confius betoi ka nama kedai tu roti boy sebab bukan selalu pi lepak KLCC pun.. hahaha...


MINI GATH

fRaMe+LenSeS said...

Waalaikumussalam. takpa la.. kami pn bkn dok p sana pn.. cuma semalam ampa kata nama kedai tu.. seceruk bawh tu kami p pusing.. nasib tak nek tgkt atas.. kalo tak mmg sehat kami semalam.. jgn rata.. :p

Muslimah Optimis said...

baguih la buleh bagi badan macam abang ben ashaari..hahah..jauh sikit pusing..kuang3

fRaMe+LenSeS said...

hahahaha.. ampa kata dekat kami noh.. takpa2.. kami nak buat la.. tapi taleh la smpai camtu.. satgi ampa takut nak mai dekat.. :p

Muslimah Optimis said...

buat apa nak takut..bukan ampa nak debik kami pun.. kalo ampa bukak taekwando kami bukak silat..haha

Buta+Pekak+Bisu=CINTA