Followers

Saturday, 5 February 2011

Hari yang sangat busy


baru ja smpai umah,, baru nak leh berehat la..
sehari yang sangat sibuk.. bayangkan la..
dari awal pagi, seawal 6:lebih bangun, bersiap dan bergerak dalam kul 7 menuju ke Pulau Pinang.
ta dinafikan, bawa laju tadi, ta hengat la.. speed sokmo. sebab nak smpai cepat kan..
smpai dekat Sg. Perak sebelum pukul 10 pagi. kat cni benti makan, pastu memerut dan beli buah.
(kata jiah, memerut ni tanda nak mai lagi ni. :p )

pstu, 5 minit sebelum pukul 11, da stat gerak balik smpai la ke Bukit Gantang, benti beli buah sat, then smbung balik, smpai kat Bukit Tambun dalam pukul 12:02 pm. menekan dan menekan.. tu pun kasi slow cket la tadi, sebab takut kena speed trap.. huu.. tapi terlajak jugak.. ta sedar tekan da 120, 130.. hihi.. :p

smpai kat Penang, lokasi seterusnya adalah Kulim. sebab nak p Westcourt tempat perabot. tapi since perjalanan lalu kot umah Tokmak, so benti sat la nak tgk tokmak ny rumah baru dan anak pakcik Bie yang bongsu. dok dalam 15 min. da smbung gerak balik. ke rumah tokmak plak. sampai sni. taleh tahan aa. tgk ulam cam besh ja.. + dengan sambal tumis ikan bilis, da benti plak la.amek pinggan la.. kena sepinggan dlu.. hihi.. pas selesai makan. smbung bergerak ke Kulim. kat Westcourt.. plan asal nak beli satu barang ja, buleh plak la amek masa lama kat sana.. sebab dok merapu ng adik2 aku.. chaitt.. kaih3.. kita banyak lagi nak p ni..

so jalan ag, tapi mnyak plak la nak abeh.. benti merefill sat. then baru gerak smpai umah, tu pun da dekat kul 3. tara nak ciap tu, memang la smpai kul 3. smpai tu da pas siap, lokasi seterusnya plak la, umah cik Nah, kenduri kak dia. sampai la kul 3 lebih, gerak balik umah, smpai umah pund a dekat kul 4 lbh.. da nak rush da balik. asal adik kata takyah p la reunion tu, tapi taleh la rasa tashedap ati, so p jugak la.. dok sana tak lama la tapi, dalam 15min ja kot rasanya.. dan la sembang sat dengan kawan2.. ramai jugak datang, Nasri, Akmal, Yat, Suraya, Ida, Eaisyah, Noridah, Fatehah, Diana dan Firdaus.. leh tahan la.. walau tak suma mai, tapi kira ok la.. dekat 10 orang jugak tu.. syok kan.. tapi nak wat cmna, banyak ati kena jaga ni.. so pastu, p amek kawan2 adik dekat Jejantas dan terus gerak p futsal Bola-Bola Mak mandin.

GAGAL la.. ada ka patut organizer aka program coordinator mai lambat.. kantoi la beb.. tapi nak wat camna kan.. cian jugak la mamu, latiff dan along da tunggu kami.. sampai ja aku terus p tanya court num berapa, dan terus masuk ja.. ciap2 pakai kasut, n terus main.. ada improvement la. cuma lembap la main, dan kurang fit, but so far still okay lagi la.. just that, bahagian serangan tempang cket la.. coz enchik Mat Li tadak.. walaupun kena bantai tapi rasa okeh la.. puas pa main bola.. hhihi.. leh la bawak bali 3 p KL.. hahaha.. kena touch up balik ni.. rasa kalo fit ni, leh makan team tu.. :p

pastu... selesai da suma.. balik umah, ciap plak la.. aktibiti malam.. agagagag.. p makan kat restoran mamu, Kasim Mustafa.. makan dekat sana.. jumpa pak ngah kat dalam ni.. pastu jumpa kak Dilla.. (rasa cam nak p tegur da, tapi segan la tgk kawan2 dia ramai..) tapi seyes seronok la.. jumpa depa suma ni.. since jumpa depa ni hari ni.. rasa hari berbunga-bunga balik la.. happy sangat.. seyes happening dok ng depa.. pastu apa lagi, nek ke karaoke.. depa nak karok plak da.. aku ikut ja, melayan ja.. lama plak rasa ta melayan depa ni.. so p ja la.. besh la malam ni.. seronok dok ng depa.. kawan2 terbaek rasa nih.. ;)) bermula dengan suara ku berharap by along, n adik end dengan kian. beshh.. tapi toi2 kenot go la.. lagu mai tang kat aku, baek punya mamu dok perli men, antara nya lagu Kekasih ku di Menara, dan lagu Mahligaimu dari air mataku by mat paris, kenot go toi.. perli main aku yek.. tape2.. aku tau la wakenabeb dolu2.. tapi nak wat camna kan.. da tu takdir.. pastu besh lagu mr remot nyanyi, khatimah cinta, shedap wohh.. :p


Mat Paris, Najib, Along, Aku, Mamu n Pak Ngah


kami sangat happening kan? ;))

selesai tu, terus balik rumah. apa pun sangat besh hari ni.. alhamdulilah, sebesar2 kesyukuran kepada ALLAH, walau hari ni aku sangat bz, tapi ALLAH bagi pengkhiran yang baik sangat.. sebab dia jumpakan aku dengan kawan-kawan aku.. ta benti gelak, ta benti senyum dengan depa.. mamu memang sangat besh kot.. ta henti2 wat lawak.. ngok ngek punya mamu.. :p
terima kasih sangat3 kawan, Mamu, Mat Remot, Najib, Latif, Mat Paris, n Pak Ngah. juga pada adik saya, sebab join.. aku doakan ALLAH kurniakan hari yang baik buat semua.. sekali lagi terima kasih pada yang hadir malam ni.. kamu sangat sporting, kamu sangat happening tau!!!
ada rezeki, kita jumpa lagi.. kasi nek balik sagongnyor keyh.. ;))

psst : photos otw, kamera jiah bawa balik Kulim. later dapat pic, i hapdet.. for sure la.. dun werries.. ;)) later on, i tag balik dalam photos ni.. ahahaha.. tasabar nyaa.. tunggu enchik along letak dalam FB pic kat karok tadi.. yang the rest tunggu jiah la.. ;))

No comments:

Buta+Pekak+Bisu=CINTA