Followers

Saturday, 19 February 2011

Detective Conan n Kelip-kelip



adui laa.. tacing la plak cita Detective Conan pagi nih..
n so sweet la aku rasa.. (hihi)
cita dia.. Mitsuhiko sesat dalam hutan.. dan dalam hutan yang depa dok cari tu jugak la ada sorang pembunuh yang da bunuh 3 orang dalam masa 3 hari.. (maksudnya kejam la nih)
lepas tu berpusing2 la dalam hutan tu.. smpai si Ayumi jerit.. sebab nampak si pembunuh atas pokok.. dok skodeng depa sembang.. lepas tu pembunuh tu lari..

Si Conan fikir2.. pastu dapat teka mana Mitsuhiko, dia pun p cari Mitsuhiko..
tapi dia jerit Mitsuhiko tak jawap due to dia da tadak sora sebab dok jerit2 mtk bantuan tadi..
Conan call guna lencana penyiasat depa pun dia tak angkat..
last Mitsuhiko terjumpa dengan si pembunuh.. Conan n the geng plak jumpa ng enchik detektif dan depa mencari Mitsuhiko, last2 si pembunuh angkat si Mitsuhiko bawak p kat depa..

tertangkapnya si pembunuh tu.. pastu baru la terdedah apa jadi,..
yang sebenar-benarnya.. si Mitsuhiko tu mai kat hutan ni selepas ngikut si mamat yang nak ke hutan ni.. hutan ni sebenarnya tempat kelip2..masa si mitsuhiko sesat tu, dia sesat semasa ralit cari kelip2.. dia tak angkat call dari Conan and the geng melalui lencana detektif sebab masa tu dia da dapat tangkap kelip2,. (ni la bab yang sweet tu, dia cari kelip2 sebab dengaQ Ayumi n Haibara kata depa tingin nak tengok kelip2 kalau buleh sekali seumur hidup)

pastu si enchik pembunuh tu plak, sebenarnya bawa mai Mitsuhiko tu p kat depa ng mengangkat dia sebab tanak dia tau dalam tangan Mitsuhiko tu ada kelip2.. dan dia mai hutan ni pun sebab dia pun memang nak tengok jugak kelip2 buat kali terakhir sebelum ditangkap..

owhhh tacing nyaa.. huk.. huk.. huk..

No comments:

Buta+Pekak+Bisu=CINTA