Followers

Thursday, 17 February 2011

Aku - Kampung.

melawak2 di petang hari..

seharian dok kat opis ni..
kerani pun aku da halau balik..
memang membusankan..
rasa cam nak balik ja..
tapi the best thing is, elok aku cakap nak balik..
ujan turun dengan lebatnya..
padan la dengan muka tu..
kata nak balik, tapi bontot tak angkat2 pun dari kusi,
dok ralit dengan geng group KBU..

then my boss call,
"weyh Nadzri, ang dok mana?"

Me :: mana lagi abg, opis la..

My boss :: "ni kira ang nak kata ang staff paling rajin la ni.. dok kat opis lagi ni..? "

Me :: lebih kurang macam tu la abg..

My boss :: "dah2.. mai cni.. kami dok kat mamak.."

so..aku pn.. kemas2 la nak turun bawah, bawak suma barang-barang terus nak balik ja satgi.. lega.. solat pun da selesai. jadi, trus turun ja la.. dan melepaklah kami kat kedai mamak tu, kaco pekerja2 kedai mamak tu. smpai la nak balik.. jalan la nak ke keta n my bosses, masuk dalam keta depa.. sebelum depa gerak.

My boss :: "weyh Nadzri, ang nak balik terus ka? jangan lupa kim salam orang kampung ya..? "

Me :: orang kampung? ni kira abg bagi kebenaran saya balik kampung ka ni..?

My boss :: %$#!@^&*(!()@)@^! <-- nampak muka speechless...

Me :: (gelak dalam ati.. hahahaha.. konpem dia nak kata, "ang ni Nadzri, pantang sebut kampung. cepat ja nak balik tu.. debishh.. debishhh.. )

4 comments:

kiera'sakura said...

same la kte.. pantang dgar,nmpk pkataan kampung..... hehehe

aDisH.sHidA said...

kampung...mmg dok kg pun...dok ngan mak ayah hahaa

fRaMe+LenSeS said...

Kiera :: hihihi.. memang pun.. pantang ada peluang.. ilang la.. ;))

Cik Adish :: sonoknya dok ng mak ayah.. Nadh nt nak bawa mama n ayah mai cni la.. ;) besh ny hari2 leh tgk depa.

CikUna said...

hehe... speachless lor...

** dapat link ni dari blog tunang kamu... hihi

Buta+Pekak+Bisu=CINTA