Followers

Monday, 28 February 2011

"Program TV Saya Sendiri - Ady Budika Contest"



♫ Program macam mana korg nak terbitkan? (cth talk show, reality tv, drama bersiri etc).
semesti nya la reality show. kisah reality hidup manusia kat dunia yang fana nih..

♫ Nama Program tersebut
"How to Be a Matured Man " aku nak Papa Khai n Ady yang jadi Host.

♫ Kalo leh terangkan sikit konsep program itu
program dia.. konsep reality show.. macam besa la kan.. ala-ala imam muda cket.. konsep dia nak terang kat cni.. aku nak program tu pilih mat-mat dadah, mat gian, mat rempit, yang mana orang kata rosak jiwa nih.. didik dalam program ni.. aja camna nak jadi manusia berguna, yang mana nt satu hari pasti membuka mata masyarakat, depa ni pun bukan la tak guna sgt.. tapi still leh diubati. ;)

♫ Station Tv mana yang korg nak siarkan?

ikutkan aku, satu dunia aku nak siar.. agak2 leh dak curi sat satu jam kat ESPN ka dekat CNN? masyuk weyh.. satu dunia tengok.. :p


Ok...yang nie kira bonus..Bagaimana korg nak tarik penonton korg???

meh aku nak senarikan kat cni.. mula sekali, nama pn reality show kan? yang paling hampeh pn ada orang sokong, orang nak undi, nak tgk.. ni program suci murni macam aku.. takkan tak tgk kan.. kat situ, nama reality show tu pn da angkat nama program aku nih.. pastu :
1. panggil suma blogger wat review pasai cita ni.. sapa tak wat.. jgn ngaku diri rakyat Mesia.
2. aku akan guna kosa Adi sebagai staff kat Media Prima
3. aku nak guna kosa macik Aima. sebab dia cekgu kat Taska.. dia kena brainwash budak2 paksa mama papa depa tgk cita nih..
4. aku akan gunakan kosa macik Naniey, sebagai HR untuk paksa staff-staff tempat keja tgk cita ni.. tak wat kena potong gaji..
5. dan yang terakhir. Kosa Papa khai sebagai sorang trainer dalam Kem untuk paksa budak2 bawah dia ikut.. sapa tak ikut nt kena buli lagi teruk.. :p
6. FB kan ada.. apa lagi..guna la medium nih..
7. Guna ikon2 masyarakat. kita ada enchik ben ashaari kan, redmummy kan. panggil la depa jadi undangan untuk blogger. kita ada ikon imam muda kan.. pgl la dia..ada artis poplar kan.. pgl la jadi undangan.

note :: idea asal dari kejadian Mini-Gath petang kemarin. hanya depa yang mengetahui. manusia yang mai semalam ja yang mengerti.. maceh to mr. cool atas sebab menjadi sumber inspirasi. :p

p/s :: Hari ni last. nak join ka? sila Click kat SINI

2 comments:

ku izzati said...

all da best!!

l a d y d i l a said...

singgah bace kamu pny.. thanks sbb singgah bce sy pny..=)

best gak idea ni.. nak bg tnjuk ajar utk mereka2 yg hadapi gejala sosial.. mereka bkan x leh brubah.. tp kurg diberi peluang.. anyway, gud luck..

Buta+Pekak+Bisu=CINTA