Followers

Wednesday, 24 August 2011

Buatlah sendiri

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada yang membaca.

Someone baru ja SMS Nadh, nak mtk tolong buatkan drawing untuk dia. Nadh terus ja reply, "buat la sendiri, aku tak rajin, aku nak keluar. "

Lepas tu dia kata dia tak reti. Terus Nadh balas, "aku rasa ang pernah diajar, tu bukan alasan."

Pada Nadh, simple ja, sekali diajar, patutnya dah tahu la, macam mana nak buat sebab menda tu memang simple aja. Nadh bukan nak berlaku kejam pada dia, tapi Nadh memang kureng bab yang tak ambil tahu, tak ambil perhatian apa yang kita pernah bagitau dekat dia. 

Sebab, dah banyak kali dan banyak menda dah diberitahu, tapi tak ambil perhatian, jadi sekarang, memang Nadh akan lepas tangan, (tak buat macam tu sampai bila pun dia dok kat perangai sekarang)

Jadi sebagai peringatan, buatlah sendiri, memang tak buat punya, lagi buat lagi manja, lagi mengada-ngada.

9 comments:

schaze zainn said...

wah mcm marah je ni.

yup betul tu schaze pun pantang kalo dah di ajar tapi still tak faham-faham

kalau sekali dua tu rasanya takpe, tp kalau dah selalu benda yg sama mmg fedup =,="

aizamia3 said...

lepas 3 kali ajar masih tak faham.. confirm lepas tu ai akan mintak orang lain ajarkan..

sally wanny said...

kes buli ni..haha

kiera'sakura said...

pernah ade dalam situasi nie.. bla org dh buat xtau, die wat taik lak kt kita..

skali sound trus nangis terok2... hambik nk sgt.. hahahaha :p

fRaMe+LenSeS said...

Schaze :: itulah dia kan. menda sama banyak kali. mana la tak tensi.

Kak Aizamia :: dia cari la sndiri. tak aja dah.

Sally :: ehh ne ada Nadh buli orang aa.

Iffah Afeefah said...

erm kadang kene tegas

tp ai slalu kene membe buatkan

sbb tak reti bebetul

ROROI said...

Nasib bek laaa x jatuh ati ngan ang nadh~:D

Muslimah Optimis said...

hamboii tokwan..garang sangat aihhh

Zul Fattah said...

haha..ada jugak org macam tu.. ni member makan member r ni..

Buta+Pekak+Bisu=CINTA