Followers

Monday, 1 August 2011

Tahun KETIGA Nadh di Perantauan

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada yang membaca.

Nadh jumpa beberapa entry mengenai puasa pertama tahun ni. Satunya yang INI, iaitu Ramadhan pertama Boss sebagai Blogger.  Lagi Entry Sahur Pertama by Cik Suhaili.

Pakat suma wat entry pertama kan? Nadh pun nak juga la. Sama juga Entry pertama sebagai Blogger, tapi untuk tahun KETIGA berpuasa sebagai seorang yang berhijrah ke tempat baru.

Ingat lagi tahun 2009, pada hari lahir Mama, 21 August 2009, Nadh mula kerja kat kL. Masa ni sebab dapat offer dari seorang sahabat kerja kat sana. Lepas tu bermulalah tahun pertama Nadh di sana, kemudian tahun lepas sebagai tahun kedua dan tahun ini, yang ketiga Nadh di sana.

Ni tahun KETIGA ni dah semakin meruncing rasanya, hati ni dah tak rasa nak berada di sana lagi, Nadh ingat nak kembali sahaja kerja di sini, sebab Mama dah mula bunyi suruh kembali ke Penang. Siap Mama ngadu dekat seseorang tu bagitau Mama nak suruh Nadh balik kerja sini. Mama isau Nadh sesorang kat sana.

Macam semalam, Nadh saja nak uji Mama, Nadh kata la, "Mama, if Arie benti keja sana, lepas tu mintak kerja kat sini, tapi lambat dapat kerja camna? Mama tanggung dulu na? " Mama mendiamkan diri aja. Tapi dia seakan nak kata, "balik ja dulu, hat tu fikir kemudian" kemudian Mama tambah, "ni sementara abg dok ada sini, abang hantar la resume dulu, nanti bila ada intervw, abang balik la. ambil cuti."

Last Nadh wat keputusan, akan berfikir selama sebulan, iaitu sepanjang bulan Ramadhan ini untuk masa depan Nadh. Sama ada kembali atau stay kat sana. Moga mendapat jawapannya. N Moga ALLAH beri petunjuk mana satu yang perlu Nadh beri keutamaan. Amin-Amin-Yarabbal Alamin.

Note :: Sedang memikirkan untuk menjadikan ini Ramadhan terakhir plak. :)

8 comments:

azwa amani said...

fikir elok2 yerr nadh.. selamat berpuasa

kiera'sakura said...

amin2... see mama pown sependapat.. hehehe ... :p

aimie amalina said...

hayyyoooo~
semoga dpermudahkan sume ye nadh!

Iffah Afeefah said...

uih nnti jiran jauh laaaa

errmm pkirkn y terbaik ye nadh

Nabila Huda said...

walau apa yang berlaku,mama first.. kita kena fikir perasaan dia jugak..maybe dia sunyi..tapi kalau tak pun, selalu la jenguk dia..

aizamia3 said...

masih ada masa untuk berfikir.. moga ramadhan kali ni membawa kegembiraan di hati mak di Penang.. ;)

fRaMe+LenSeS said...

Azwa : Maceh kamu. insyALLAH. ;)

Kiera : Yo lahh.. :P

Aimie : amin2. maceh kamu.. ;)

Iffah : tu la kan? jauh la nanti. ;)

Nabila : itulah mungkin sunyi rasanya. Anak-anak dia yang len kekadang bz. dia tade tempat nak ngadu.

Aizamia3 : amin2. maceh kak. ;) Nadh doakan y sama buat kak.

udin said...

hurmm.. ang pikiaq elok2 la mana yg baik.. ala rezeki ada kat mana2.. mana tau dgn pengalaman ang keja dkt KL.. boleh guna utk cari keja lain kat penang lak kan.. hehehe..

Salam Ramadhan dari udin~ :)

Buta+Pekak+Bisu=CINTA