Followers

Wednesday, 17 August 2011

Segmen | BEN ASHAARI, PENDAPAT SAYA IALAH

Assalamualaikum dan salam sejahtera pada yang membaca.

Segmen petang " BEN ASHAARI, PENDAPAT SAYA IALAH "
mengenai " Kenapa Perempuan Curang? "


Kenapa?

1. GATAI MEGHELAH - Ini merupakan spesis Playgurl jugak buaya perempuan yang hanya nak menggatai dengan lelaki. Curang sebab dia suka macam tu. tukar-tukar pasangan sebab suka suki.

2. Tak cukup dengan satu - Spesis ni masih terkial-kial mencari. mana satu yang dia nak. jadi bertindak declare yang tu, declare yang ni. Reason : takut ilang yang mana dok ada. 

3. Balas dendam - Yang ni sadis la, sebab nya dia pernah jadi mangsa, jadi sekarang nak balik dekat lelaki. Kononnya No Men, No Cry. 

4. LELAKI - lelaki juga perlu disalahkan la. Kalau tak ada spesis menanam tebu di tepi bibir ni mungkin tak ada juga yang nak curang murang ni kan? ye lah, hari-hari mengayat, ati mana tak cair kan? kena plak ayat terlebih manis. Kantoi la.

5. Kurang kasih sayang - okeh, yang ni pun kesian jugak. Ye lah kan, orang dah jatuh chenta tahap jinchiruki ekor lapan tapi sebab enchik bopren tak amek tahu hal ehwal diri dia, mesti la dia nak cari yang leh jaga diri dia kan? Tak boleh disalahkan jugak.. 


Note :: banyak lagi rasanya. tapi cukup la takat tu dulu. Cuma nak pesan, nak cari laki, nak cari perempuan, cari yang SETIA DENGAN ALLAH, DENGAN RASULULLAH, DENGAN AL-QURAN,, DENGAN IBU DAN AYAH.. Yakin pasti susah dia nak curang. Sebab, bila SETIA DENGAN ALLAH, takut dia nak buat perkara tak baik belakang orang yang dia sayang. SETIA DENGAN RASULULLAH, dia akan belajar macam mana Rasulullah sayangkan isterinya, cintakan isterinya, kemudian dia ambil dan jadikan ikutan. SETIA DENGAN AL-QURAN, hidup senantiasa ada pegangan. Dan akhir sekali SETIA DENGAN IBU DAN AYAH, dia belajar menghargai, pengorbanan yang dah dia dapat sebelum ini, susah untuk dia buat tak baik bila terkenangkan apa yang dah dilalui bersama sebelum ini..

Note lagi :: Pokok tak goyang kalau tak ada angin, kan?

3 comments:

Woofer Storm said...

bagus ni..hehee ada betul entry ni,sy support..tkde angin masakan daun blh bergoyang...tak gitu??ehehe cool^^

Iffah Afeefah said...

sempat join segmen lagi tu

grr ngate kaum ai nmpak haha

azam said...

aaa....sedih xleh join ben nyer ....ken ablock dah kat ofis nih

Buta+Pekak+Bisu=CINTA