Followers

Friday, 5 August 2011

Part 6: I'm nothing without you

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada bukan Muslim yang membaca. 

Untuk Part 5 sila click kat SINI. sebelum-sebelum tu tengok kat KIRI anda ye. 


"Ya ALLAH, apa dah jadi ni..". Teriak Shahir sambil menyambut dan mengangkat seorang pakcik yang jatuh setelah motosikalnya berlanggar dengan sebuah kereta. Zaki yang datang dari dalam rumah Shahir turut keluar untuk membantu.

"Pakcik tak apa-apa?". Soal Zaki selepas mengangkat motor pakcik dan dibawa ke tepi.
"Pakcik tak apa-apa nak.". Jawap Pakcik.

"Ya ALLAH. Kereta aku. ". Kata Zaki yang baru sedar keteta dia sebenarnya yang dilanggar pakcik berkenaan.

"Maafkan pakcik nak, pakcik tak sengaja, tadi pakcik nak mengelak dari seorang anak yang melintas jalan secara mengejut"

"Ir, ni kereta kamu ka Ir? Akak mintak maaf Ir, tadi anak akak si Icha ni tetiba lari ke jalan. ". Tetiba Kak Lynn menyapa.

"Bukan saya kak, tapi ni kereta kawan saya si Zaki ni kak. ". Jawap Shahir.
"Zaki? ehh Aki, kenal akak tak? Akak Lynn ni, ala yang dulu duduk depan rumah Aki masa Aki tinggal kat Gombak dulu tu? ". Soal Kak Lynn kepada Zaki.

"Laaa Akak Lynn rupanya. Iskh.. tak sangka leh jumpa balik macam ni. Lawak sangat aihh..". Jawap Zaki.

"Nak, boleh bawakan pakcik ke klinik tak?".Tetiba soalan pakcik yang kesakitan mendiamkan semua dari mereka. Shahir menghembus nafas lega. "Nasib baik jadi camni, tak payah aku nak buka kisah zaman dinasour aku tu dekat Zaki, Syukur... Opsss.. "

***************************************************

Adilla melayan perasaan. Malam ni mood dia kesunyian dirumah. Maera Aqila sahabatnya tiada di rumah malam ini. Dia terpaksa pulang ke kampung kerana ada urusan keluarga yang penting perlu diselesaikan. Mulut Adilla terkumat kamit mengikut irama lirik lagu Tercipta Untukku.

Menatap indahnya senyuman diwajahmu,
Membuatku terdiam dan terpaku,
Mengerti akan hadirnya citra terindah,
Saat kau peluk mesra tubuhku

Lirik lagu penuh makna ini sebenarnya menceritakan satu kisah yang terbuku dalam hatinya semenjak lama berlalu. Kisah antara dia dan seorang manusia yang dia tidak pernah berjumpa sejak sekian lama. Iaitu Arwah Ayah nya, yang pergi meninggalkan dirinya ketika dia kecil lagi.

Rangkap pertama menceritakan arwah ayahnya, setiap kali dia melihat gambar arwah ayahnya, dia pasti ingin menitiskan air mata, tapi cuba menguatkan diri dengan doa dan azam menjadi satu dari yang akan terus-terusan mendoakan arwah ayahnya hingga akhir hayatnya. iaitu anak solehah. 

"Banyak kata yang tak mampu, ku ungkapkan kepada dirimu.". Ingatan di giatkan kepada Shahir. Iras rupa dan perangai yang menyerupai arwah ayahnya. Mungkin itu yang menjadi tarikan yang menyebabkan dia begitu berani mengungkapkan kata, tapi dia sedar, siapalah diri untuk menagih kasih yang tidak berkesudahan itu. 

"Ahhh sudah. Aku nak lupakan kau. Kau adalah kenangan. ". Pantas jari memetik button NEXT agar lagu boleh melompat ke track seterusnya. Bantal ditarik dan mata dipejamkan. "Selamat malam dunia."


P/s : Baik jiran. Sila jalankan tanggungjawap anda. sowie lambat.

5 comments:

Suhaili Sarif said...

nice...ada watak baru.hehe
ala pendeknya..huhu
ok xpe2..tp sgt berkualiti
thanx nadh

iffah..ur turn :)

Iffah Afeefah said...

pendek sgt grrr

baikla akn ku cube jiran

sok eh

fRaMe+LenSeS said...

Elly :: umm maceh. ;)

Iffah :: ahahahaha. sowie la. :P takut dah nt kena kutuk lagi. :P

kiera'sakura said...

dah lama baca tp blh lak lpe drop komen.. huhuhu..

shahir mmg suka lari dari jawab soklan sensasi2.. :D

cik pulau said...

ingatkan pak cik tu ayah adilla..
adoii..
ape jadi ekss lepas ni..

Buta+Pekak+Bisu=CINTA