Followers

Saturday, 13 August 2011

YANG BOLEH DIHARAP ITU ADALAH DIA. Kan?

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada bukan Muslim yang membaca. 

Owh entry berkaitan JODOH lagi.

Tadi Nadh n sahabat sorang bersembang soal ini. Macam bersambung dari perbualan dari wall KBU malam semalam yang mana juga berkaitan dengan JODOH. 

Sahabat berkongsi, orang yang dahulu bersama dengan dia dah kahwin, tapi kahwin dengan orang lain. Entah di mana silapnya kan? Terputus, budak tu tunang, n kahwin dengan orang lain. (Nadh pasti itu yang dikatakan JODOH. Kawan 1000 tahun pun jika bukan untuk kita, pasti bukan untuk kita). Cuma, satu benda yang Nadh kesalkan, katanya sebelum budak tu kahwin, budak tu leh call dia mintak duit, nak pinjam duit nak kahwin. (Semestinya sahabat tak bagi lah kan, walau dia berkemampuan nak bagi). Tapi itulah, masa nak buang, macam sampah aja, tapi bila memerlukan, cari terus. Menangis-nangis minta bantuan. 

Same like what happen earlier, lebih kurang sama, still trying to be the best for them, (berkhidmat demi negara la KONON) , Tapi bukan sahaja dilayan MACAM SAMPAH, malah macam dihina pun ada jugak la. Last-last call jugak, (bila ada kepentingan la). Semestinya sekali lagi, YOU ARE PROHIBITED FROM ENTERING THIS AREA.

Segalanya berkaitan dengan JODOH kan? TAPI KENAPA MASIH MENCARI?? Anda sudah melayan macam sampah sebelum ini, tapi sekarang, anda datang meminta bantuan, (bukan taknak membantu, cuma HATI YANG DISAKITI, tidak mudah untuk diubatkan seperti itu sahaja), As simple as TOUCH 'N Go like what you did earlier. MAAF mungkin jawapan, tapi TOLONG LAH BEREDAR, luka kecil ini tidak dapat diubati semudah itu, ianya akan terus terluka bila anda hadir lagi.

Soalnya, anda tahu pun SEBENARNYA YANG BOLEH DIHARAP ITU ADALAH DIA. Kan? 

 No matter what it is, past is past, as for now, PLEASE BACK OFF !!!

5 comments:

Iffah Afeefah said...

wow garang entry nadh kali ni

mcm pns je kan

aimie amalina said...

huuuuuu..
berat2....

Cik Sara said...

Btul.. Selemah-lemah manusia, ALLAH lah tempat bergantung....

Tak patut sungguh..Dia yang nak bertunang,tapi nak pinjam duit orang yang dah disakiti..Urrr...=D

kiera'sakura said...

kadang2 bila ada prob sbb tue kene kuar dri prob tue buat sementara waktu.. tenangkn diri.. bru buat keputusan.. baru pk ape yg baek dan tidak..

cik pulau said...

you are prohibited from this area..
like~~

Buta+Pekak+Bisu=CINTA