Followers

Thursday, 11 August 2011

Tak sabaQ-sabaQ

Assalamualaikum. Dan salam sejahtera pada bukan Muslim yang membaca.

Pemandu kita semakin tak sabar kan? Kemudian sangat biadap di atas jalan raya. Memang menyakitkan hati.

Cerita dia, Nadh dengan abg mie, pergi ambil barang ni. Masa otw nak balik, dekat Plaza Tol Shah Alam (sebelah kilang beruang besar), ada la seorang driver tu, dok kalut potong orang yang beratur dekat tol ni.dah la guna laluan salah, tak angkat tangan apa, boleh plak buat biadap. Nak jugak-jugak masuk laluan kami.

Abg Mie da panas, dan Nadh macam biasa kan panaskan lagi keadaan. Sampai berlanggar cermin la sebab mamat tu taknak tolak ansur. (ellow pacik, yu pakai keta ada ekon, ai keta tadak ekon, tolong understand laa!! )

Akhir sekali mamat tu dah takut sebab abg Mie berkeras taknak bagi dia jalan. So menunggulah dia kat sana. Ikut turutan dan orang murah hati dan jantung nak kasi dia jalan.

Note :: kita manusia kan? Punya kepala otak nak berfikir, takpayah la nak kira nak cepat ja, fikir sama orang lain.

Note lagi :: bangga dengan abg mie sebab dia tak ambil kesempatan cantas jalan orang tadi walau dia boleh buat. Dia kata ''kalau orang buat macam tu aku menyumpah depa, takkan aku pun nak buat?''

10 comments:

Qaseh dalia adelia said...

baiklah penolong presideng hehehe

Iffah Afeefah said...

ishhhh memangla..grrr

Cik Sara said...

betol2x.. Lagi nak buka pose, lagi deme tak sabaq..macam diorang je yang nak berbuka kat rumah..

Ari tu, dengan uncle bawa lori. Mentang dia bawa lori pnjag, kita guna Viva je, ikut sedap dia je nyelit. Orang tak bagi, dia hon2x..Hingaq sungguh! Kurang sabaq!

cik pulau said...

biasalah tu..
kadang2 orang macam ni memang kena ajar sikit.hehehe

aimie amalina said...

aiyooo
x sabq aih...
sabooo jela kan..

H Y D E said...

betoi. kojaq tak ingat la tu.

Suhaili Sarif said...

betul..pemandu msia mmg x sabar dan suka2 hati cantas org.grrr...hhehehe

kiera'sakura said...

yg tak sabo tue namanye xde adab..

msredcheesecake said...

kalau ada org buat macam tu kat msred, msred bagi je dia jalan.geleng kepala je n make sure takde sumpahan dalam hati.nanti pakcik tu dpt dosa, kita pun dapat dosa...

fRaMe+LenSeS said...

Qaseh :: ahahaha. gud2.. :P

Iffah :: tu la pasai..;)

Cik Sara :: slu macam tu aa. tadi kawan cita eksiden. T.T sedih..

Cik Pulau :: ehhe.. aja.. aja. :P

Aimie :: sabo la nih.. ehhe

HYDE :: tau takpa.. ;)

Elly :: memang pun. MALAYSIAN kan? less menace.

Kiera :: ntah la. geram juga ..

Msred :: sllu bagi, tapi sebab kurang adab tu y tak bagi tu..

Buta+Pekak+Bisu=CINTA