Followers

Tuesday, 31 May 2011

Kain Putih dan Ensiklopedia Tebal

Assalamualaikum..
Dan salam sejahtera pada bukan Muslim yang membaca.

Seharian Nadh busy lagi. Dari pagi hingga ke petang. Idea ada menjengah kotak fikiran, tapi belum punya masa untuk benar-benar bersedia untuk mencoret di dalam ini.

Pagi tadi sesudah Nadh pulang dari meeting, Nadh masuk office, tapi sebelum tu singgah dulu dekat Secret Recipe yang baru dibuka area office Nadh untuk beli Choc Cheese Berries. Asalnya dah terlepas jauh, tapi patah balik sebab nak makan cheese cake. Jadi Nadh singgah jugak. demi mendapatkan nya. ehehe.

 Don't ask! i am a cake lover. :)

Baik office tu, masa makan tengahari dengan seorang sahabat, Nadh terpanggil nak berkongsi cerita ni. 

"Nadzri, cantiknya akak tu pakai jubah, tudung labuh tu, cantik... "

"Aku tak pandai fesyen la. Tapi lawa.. "

"tu la cantik la Nadzri, kalau orang lain tengok mesti depa kata tak cantik kan? tapi aku lagi tertarik pakai macam tu, berjubah, tudung labuh.. "

"Nak wat macam mana weyh, dah orang macam tu. Aku pn tatau dah nak kata macam mana.. "

"Aku lagi suka macam tu, baju dah terang besar, tak gaduh nak risau pasai bentuk badan dah, tertutup, tak ketat, suma terjaga.. "

Nadh senyum tanda bersetuju. Betul kata dia, kenapa kain putih tanpa kata mampu berbicara macam tu, tapi sebuah eksiklopedia setebal-tebal tidak mampu berfikir perkara berkenaan? Nadh hairan.. Nadh hairan, dan Nadh sangat sedih...


Note :: Sebenarnya betul sangat kan? Yang kain putih itu lebih senang nak dicuci dari kain yang dah berkaler-kaler tu. Tulisan yang baru beberapa perkataan yang hanya baru mula dicoret dibarisan pertama perenggan itu lebih senang dipadam dari tulisan yang dah beratus muka surat dan ditulis pula dengan Pen memang sangat susah nak dihilangkan...

Buat yang membaca, renung-renungkan.. Hati Nadh mulai sebak..



11 comments:

Miss Ran said...

betul nadh

skong seratus pertus..harap berubah begitu juge

Sunah Mohammad said...

CA...sangat banyak makna tersirat....T_T

Muslimah Optimis said...

Yang kain putih itu lebih senang nak dicuci dari kain yang dah berkaler-kaler tu. Tulisan yang baru beberapa perkataan yang hanya baru mula dicoret dibarisan pertama perenggan itu lebih senang dipadam dari tulisan yang dah beratus muka surat dan ditulis pula dengan Pen memang sangat susah nak dihilangkan...

sngat suka ayat di atas.. terima kasih atas perkongsian..teruskan menulis.. kami pasti sokong ampa..;-)

kokser kokdam said...

Sejuk mata kalo tinguk wanita berjubah.. Pnah tegur kwn yg pakai sdikit ketat, jwb nyo "kubur lain2... ", "mak aku xmarah pakai cmni, kau apo sibuk...?"

Mau tmenung ambo....

Kek tu sdap!

=D

misscha said...

syedapnye cake

cik pulau said...

nadh.. cik pulau blurr tak paham..
errr. cik pulau memang slalooo blurr pun.. hahaha

miss afifa said...

pertama kek tu nmpak sedap.terus lapar..hehe..suka tgk pmpuan pakai jubah cantik je..yg tertutup itu lagi indah dari yang terdedah.

miss.Addin said...

emm suka pakai jubah . lebih selesa :)

ek ? dgr secret resepi tu tak halal . HUHU but then, tak tahu la betul ke tak kn.

fRaMe+LenSeS said...

Miss Ran :: Nadh doakan ya.. :)

Sunah :: :) buat y membaca, n menafsir sedalamnya, sememangnya Nadh selitkan makna2 tertentu.. :) moga yang membaca dapat manfaat.

Aimaa :: maceh ampa. maceh menyokong.. :)

Kokser :: takpa kamu, tu kita da selesaikan tanggungjawap menegur tu. hat nak tima tamo tima tu diri dia. doakan ja la. :)

Misscha :: hehe.. sedap2.. :)

Cik Pulau :: hihi.. tamo la blur2. hehe.

Miss Afifa :: tu la. cantik kan? cantik kan? Nadh jatuh cinta troihh tgk. hehe

Miss Addin :: ta penah pakai.. hehe.. tapi manis dilihat. :)

el-janna said...

sedapnyeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

fRaMe+LenSeS said...

el :: sedap kan? hehehe

Buta+Pekak+Bisu=CINTA