Followers

Saturday, 14 May 2011

Apabila YB Nadh melawat kawasan.

Assalamualaikum 
Dan salam sejahtera untuk yang bukan Muslim yang membaca.

What a wonderful day untuk Nadh. Seharian bersama family. Rasa puas sangat. Mulanya ke Bukit Jambul, sebab Mama nak berjalan ke sana, seronok ja jejalan di sana, dapat jugak Nadh beli sandal baru, sebab Mama yang pilihkan. (kalau nak tahu Nadh sangat cerewet sebenarnya membeli, susah nak suka barang) tapi since Mama yang pilihkan, jadi ianya sangat berharga, dan cantik, dah beli pun, actually ada 2 tadi, keduanya cantik, tapi Mama cakap bazir kalau Nadh beli 2 2, jadi Nadh hanya dibenarkan ambil satu, jadi cuma satu yang dibeli. Macam biasa la kan, Putih la pilihan hati.

Lepas tu ke rumah Ibu, adui la. seronok jugak disini, dengaQ Mama, Jiah n Ibu berbicara pasal kenduri Kak Nor yang dijadualkan dilangsungkan 17 Disember nanti. Seronok Nadh dengaQ cerita ni. Bestnya kezen dah nak kahwin. Dan dalam bulan yang sama tu jugak Abg Memel akan disatukan dengan tunang dia jugak. Nadh tak ingat plak tarikh dia berapa.

Destinasi seterusnya adalah umah Tok. Happy sebab dapat jumpa Tok. Kali terakhir Nadh melawat tok adalah pada 1st Gath Kami Blogger Utagha yang diadakan dekat Tanjung Asam bulan 3 hari tu. Kemudian dah selesai dekat rumah Tok, menyinggah kat rumah Pak Cik Nan plak. Kami duduk kejap, isteri Hafiz datang dengan anak depa. Serious anak depa sangat comel dan bulat. Arghhhh.. geram3.. tengah dok sembang, slumber ja Mak Cik Mah pegang paha Jiah dan kata, "Yang ni dengan yang ni bila plak ni? kami tak sabaQ aihh nak makan nasi minyak ni.. " Apa lagi Nadh n Jiah, gelak kuat2.. macam takdak apa yang berlaku.. duii la.. soklan cepumas-Perak-Gangsa ni memang dasat.. ahahahahaha..

Selesai tu, Kami bersolat jemaah dan kemudian bergerak balik kat rumah. Kat rumah dalam kul 9 lebih tu Yaya datang. Dia demam, shian dia.. tapi serious happy dapat tengok Yaya. Yaya masa mula datang tu agak diam, lepas dah lama-lama, mula la active, lega rasa dapat tengok Yaya skali. Syukur Alhamdulillah atas kurniaan NYA.. Nadh syukur dan happy sangat,. Alhamdulillah.. Terima Kasih ALLAH atas kurniaan DIA pada Nadh pada kepulangan hari ni.. :D

Tengok tu? seyes sangat comel kan? arghhh.. nak jugak.. :P ahahahahahha

5 comments:

*47!k@# said...

sakan naa~haha..chomelnye~aishh,,ika pon xsbaq nk mkn nasi minyk abg nadh!haha..

fRaMe+LenSeS said...

Ika :: ehhe.. **pengsan sat** :P

miss.Addin said...

comel nya babu tu, rasa nak gigit pipi dia :D hee

kiera'sakura said...

wahhh... comey tembam gle baby tue.. klu dapat gomol die cnfirm heaven... hihihi

fRaMe+LenSeS said...

Miss Addin : tu baru tgk dalam pic. tgk depan2 macam nak geget ja..

Kiera :: besh kan? hehe..:P

Buta+Pekak+Bisu=CINTA