Followers

Wednesday, 4 May 2011

Hati-Hati Wahai Manusia Lelaki dan Perempuan

Assalamualaikum.

Dalam mood berdiam diri sebenarnya sekarang ni.
Tapi setelah tetiba terbaca satu artikel dalam surat khabar ni, hati berat benar terasa untuk berkongsi.
Dengan harapan, yang ada dekat mengambil pengajaran dan iktibar, juga BERHATI-HATI dengan dunia yang semakin hari semakin mencabar ini.

Click pada photos atau SINI untuk terus ke laman Kosmo Online.


SANGAT MENAKUTKAN. hanya kerana berkata TIDAK. Dibunuh dengan KEJAM sekali.
Hanya kerana TIDAK, nyawa disentap dengan sewenang-wenang tanpa belas kasihan.

BERINGATLAH WAHAI SEMUA,

1. Jangan sesekali sakitkan hati orang
2. Berhati-hati bila berbicara. KERANA KITA TIDAK TAHU, MUNGKIN APA KATA-KATA KITA AKAN LUKAKAN HATI ORANG YANG TIDAK SEPATUTNYA, DAN DALAM KISAH ATAS NI, TERBUNUH.
3. SILA BACA ARTIKEL INI SEKALI LAGI.
4. Walau tidak suka, jangan gunakan ayat kasar, sekalipun memang rasa benci, tapi gunakan kata YANG BAIK-BAIK kerana mungkin KELEMBUTAN AKAN DAPAT MEMATAHKAN KEKERASAN HATI.
5. ELAKKAN berduaan macam dalam atas ni. Sekali lagi berduaan tu bawa bencana. 

Sekadar perkongsian kerana risaunya pada yang berada disekeliling Nadh akan dunia sekarang. DIHARAPKAN, kita EXTRA berjaga-jaga, tak kiralah kita LELAKI atau PEREMPUAN. Sama-sama ada risikonya dalam dunia yang sekarang ni. Apa pun, kembali pada jalan ALLAH tu tetap adalah jalan terbaik. 

Yang lemah dan kurang tu dari Nadh, n Yang lebih lagi sangat sempurna itu dari ALLAH. 
Wallahualam

18 comments:

nora amila ghazali said...

setuju... takut....

fRaMe+LenSeS said...

Maut tak kira dengan siapa. tu kena jaga tu

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

umi slalu pesan macam tu gak..

kalo bleh, jangan sakitkan hati lelaki takut dia buat apa2 kat kita..

kalo tak suka tolak cara elok

naqiah said...

dia ni kwn kpd kwn naqiah..

fRaMe+LenSeS said...

Bukan apa GK, skg ni makin takut plak. sanggup wat apa saja semata nak dapatkan y depa mau.. bukan laki sj, ppn pn sama. GK jaga diri tau..

deDetz said...

susah juga bercinta zaman sekarang ni..
kena reject, lain pula yang jadi..huhu

fRaMe+LenSeS said...

Naqiah :: adik abg ni jaga diri tau..

deDetz :: ya.. mmg pn.. sebab tu la kena berhikmah, bkn leh men reject sewenang-wenangnya, kata-kata kita mencerminkan tindakan orang jugak kekadang, mungkin over, sebab tu kna jaga kata..

Diba said...

zaman sekarang..pompuan kena jaga-jaga, laki lak kena siap sedia. Bila diri dah xda perisai iman semua nampak halal.

cahaya said...

errr...rumah gurl 2 xjauh pon dari rumah wany..urmm

fRaMe+LenSeS said...

Diba :: actually zmn sekarang, sama ja gegurl ng beboy.. Both need to take care of apa y kamu cakap perisai tu.

Wany :: uikz? toi ka? iskh menakutkan.. takziah la pada family depa

Sunah Mohammad said...

terima kasih nadh...huhu..takutnya zaman skang ni...

fRaMe+LenSeS said...

Sunah :: tu la. Nadh sndiri pn da jadi takut. tu Nadh wat jugak satu entry n PING sebab nak suma amek tau menda ni.. isau bila fikirkan y ada disekeliling Nadh ni.. dunia semakin menakutkan.. dan selagi mana ISLAM dibuat endah tak endah. selagi tu la akan berterusan perkara ni.

kiera'sakura said...

bile berada dalam situasi yg sama.. sgt takut...

fRaMe+LenSeS said...

Kiera :: jaga diri kamu bebaik ya.

sha said...

jaga tingkah laku kita.. Jgn biarkan bahaya memhampiri kita..

ada typo.. baca benacana?
Sekali lagi berduaan tu baca bencana.

fRaMe+LenSeS said...

Sha :: maceh betulkan nadh. :D betul, jauhkan diri dari bencana. :D kita mampu mengelakkannya.

*47!k@# said...

takutlah nak tolak cinta org cmnii..klau dulu org main pukau segala..lani bunuh terus..sgt2 bahaya..apa kata abg ajar cara lembut tolak cinta si lelaki..

fRaMe+LenSeS said...

Tieka :: nt abg wat entry sal tu ae?

Buta+Pekak+Bisu=CINTA