Followers

Thursday, 19 May 2011

Sapa salah ni?

Assalamualaikum..
Dan salam sejahtera buat bukan Muslim yang membaca.. 

"Kita kena kawin dengan orang yang sayang kita, bukan dengan orang yang kita sayang lebih2, sedangkan dia tak sayang kita sangat..

Ni kata-kata akhir siri drama Nora Elena tadi. Kata dari Mak Nora lepas dia kecewa enchik tunang putuskan pertunangan masa nak dekat-dekat nak kawen dah. Betoi ka kata mak dia tu? 

rasa macam betoi jugak pn ada la kan, kalau aku jadi Nora tu pn, bleh blah la tunang dia tu, apa daa, pompuan camtu dok tunggu dia, lepas tu leh wat tatau, nak kawen da kot.. leh la ralit dengan keja dia.. Sampaikan diabaikan kaw-kaw pompuan tu. Ni salah tunang dia la..

Tang Nora pn taleh nak dilupakan la, walaupun dia ni cun melecun, tapi dia salah jugak, dia ni pun satu jugak la, dah ada tunang kot, senang-senang ja keluar dengan laki lain, berhantar ber-ambik plak tu, ke sana , ke sini, cam terlebih sangat plak la cam ni kan? tak baik untuk kesihatan okeh..

Encik Seth ni satu lagi, dalam Islam pun dah sebut kan, Nadh tak nak sebut sal dah kawen la, tapi cukup bila seseorang tu dah tunang, pun tak dibenarkan sapa-sapa mai masuk line kan? so kat sini ada la salah dia tu.. 

Tu dia aih,. suma Nadh kata salah kan? so sebenarnya sapa yang salah ni? 
Yang betoi-betoi nya,, semua kita tak pernah silap dari buat salah kan? TAPI..

1. Menghukum tanpa usul periksa bukan satu tindakan yang betul kan?
2. Ngorat tunang orang pun salah kan?
3. KuaQ dating (walau tak macam dating sangat) dengan orang lain pn salah masa dok tunang kan?
4. Kerjaya tu penting, ( YUP.. BETOI ), Tapi bukan sampai abaikan segala yang ada di sekeliling kita kan?

Tu saja dari Nadh. Pesanan Nadh, hargailah apa yang ada bersama kita, jangan abaikan ia, sebab kita takkan rasa waktu sekarang, tapi bila satu hari nanti, kita mesti akan rasa sesal sebab tak pernah hargai dan tak buat terbaik pada yang pernah hadir dalam hidup kita bila satu hari nanti kita dah berasa kehilangan. Pesanan buat Nadh juga.. :D

p/s :: berapa hari da nak cakap sal cita ni, baru ada peluang. hihi.. :D


17 comments:

miss.Addin said...

addin layan juga cite tu HIHI :)

.::.MY.s.e.l.f.::. said...

yupz.. betui tu abg nadh... tiga3 salah... hahaha...

Eza Boom Boom :) said...

best entry! ehe..Ada pengajaran..Wlupun sy x tgk cerita tu..Sbgai peringatan utk diri sy sendiri...love it!

deDetz said...

salam sejahtera..

yea, betul tu..
bila kita dah buat yang terbaik, pasti kita takkan menyesal bila apa yang kita dapat tak seperti yang kita harapkan..

jangan sia-siakan orang yang ada di sekeliling kita! hargai lah dia =)

shahjiehan said...

cepatnya follower dah 600++ tahniah


jom baca dan komen Review Nur kasih The Movie. | ! !shahjiehan [dot] com ! !


tgk cite ni

nabila faryzza said...

wahhh! ni mesti tak pernah miss tgk cter ni kan. hehe :)

Miss Ran said...

lyn drama nmpak hehe

MissNadh said...

dah pernah bace novel die..dari novel buat cerita..ermm dah tahu ending tapi still nak tgk cerita nya..hihi

cik pulau said...

ahahaha...
betul2.. macam sume salah je..
tapi. yang paling salahnya tunang dia la.. errrr..

psstt..novel kasih yang suci memang best..hope nora elena pun se best macam dalam novel tu..lalala~

linda a.k.a ibusumaiyah said...

a ah...betullah tu...bukanlah salahkan semua pihak...tapi memberi pandangan secara overall...hehehe

Black_roses92 said...

yup2.. betul2.. lagi pun semua tu adalah ketentuan. dan mungkin juga jodoh dorang tak ada..

jom! =)

http://black-roses92.blogspot.com/2011/05/cinta-segalanya-adalah-ketentuan.html


trimas..

nazirah said...

ala tak layan la cite ni
tp ramai kata best ;)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

biasanye bile dah kehilangan sesuatu baru kita nyesal sebab xmenghargaikan :(

aque said...

actually setuju dengan mak elena tu...

"sayangngi orang yang sayang kite.."

pengalaman mengajar fara myb... hehhehe.. thanks sudi lawat belog fara.. nanti fara akan usahakan masuk juge cnts kamu.. hehhehhe.. dan semoge adik kawan kamu tu cepat sembuh.. insyaAllah :)

fRaMe+LenSeS said...

Miss Addin :: hehehe.. terlayan secara tak sngaja. :D

DekNazzs :: hehe. bgs2 sokong abg.. :D

Eza :: maceh Eza.. :D sama2 amek ingatan ye.. :D

deDetz :: ya.. bgs2.. terutama Mama n Ayah ye.. :D

SJ :: da baca n dah komen.. :D

Nabila :: tak jugak.. kekadang miss jugak.. :D

Miss Ran :: **blushing**.. :P

MissNadh :: ehh .. nama sama la kamu. hehe.. camna ending dia ni? cita la kat Nadh.. :D

Cik Pulau :: oo ni dari novel ka? hehe.. tetiba Nadh baru tau.. ahahaha.. sal mengabaikan tu, nadh pn geram.. kita geng.. hehehe

ibusumaiyah :: hihi. maceh2 sokong Nadh.. hehe

Black roses :: toi jugak tu.. da tgk da entry tu.. hehe

Nazirah :: sebenarnya kan kamu, Nadh tertengok ja.. tak la ngikut sgt.. :D

Taufiq :: setuju tu kamu.. :D

Aquw :: sebenarnya adik tu da meninggal.. :( doakan kesejahteraan dia di sana ye. :(

kiera'sakura said...

setuju hargai sblm kehilangan.. dan berikan yang terbaik untuk yg ade bersama.. =)

fRaMe+LenSeS said...

Kiera :: ye la.. da tade nak hargai camne lagi kan> :D

Buta+Pekak+Bisu=CINTA