Followers

Sunday, 15 May 2011

Cerita pagi Nadh

Assalamualaikum.
Dan salam sejahtera pada pembaca yang bukan muslim.

Nadh baru sahaja selesai menunaikan solat subuh ni. Diri terpanggil berkongsi sesuatu pagi ni. Iaitu apa yang nadh panggil sebagai nikmat pemberian ALLAH pada Mama, Ayah n Adik-adik nadh. Yang menariknya di sini adalah, tiap pagi, dengan rumah yang dekat dengan surau ni, jadi cambest tau, dekat surau azan, kat sini nadh dah terjaga, rasa tenang sangat dengan bunyi-bunyi alunan memuji ALLAH dipagi hari, seronok tu toksah kira la, betapa indahnya disini. Alangkah indahnya jika disana semudah ini.

Teringat zaman nadh budak dulu, zaman baru nak besaQ, masa tu rajin jugak ke surau ni, pastu masa nak solat, nadi dimarah pakcik mana tah, sebab berada disaf yang dihadapan, dia suruh nadh enjak ke saf belakang, sedangkan ketika itu saf yang dihadapan yang rompong, padahal waktu tu, imam dah nak solat. Tapi bila dah besar ni, teringat kisah tu rasa nak gelak jugak, aii la, nadh ni kecik sangat kot, tu yang pakcik ni ingat budak-budak kot? Hehehe BTW, pasal saf ni Nabi Muhammad ada bersabda yang berbunyi :

"Tegakkan saf-saf kalian dan rapatkan bahu-bahu kalian dan tutuplah saf nescaya ALLAH akan mnyambungnya dan barangsiapa memutuskan saf nescaya ALLAH akan memutuskannya" (Hadis Riwayat Abu Daud)

4 comments:

kiera'sakura said...

semoga anak awk pown rajin gi surau cm awk dari kecik erk.. =)

fRaMe+LenSeS said...

Amin2. :D

miss.Addin said...

best nya :)

memang yang kecil selalu kena duduk belakang , padahal umur dah tua . haha kita sama la

fRaMe+LenSeS said...

Miss Addin :: ehh kita geng ae? ehehe..:D

Buta+Pekak+Bisu=CINTA