Followers

Thursday, 12 May 2011

Day eight : 10 of Nadh favourite songs

Assalamualaikum.

Kempen 10x10 di hari ke-8. Agak selop di situ sebab Nadh ni men dengar ja lagu-lagu ni.
bukan tau sangat pun.. ntah camna nak menjawap soklan hari ke-8 yang berkisar mengenai 
"10 of Nadh favourite songs" 

1. Buatmu Ibu. Favourite all time. Dari dlu sampai sekarang.

2. Ae Man - Di Pondok Kecil. Lagu ni buat ayahanda tercinta. Lagu ni pernah jadi ringtone HP Nadh. Nadh tak reti nak tunjuk syg kat Ayah sebab Ayah ni dia tak macam Mama. Kekadang call tu, walau dok kata rindu sebelum call, tapi masa call leh jadi selop tatau nak cakap apa. Tindakan Nadh la akan cerminkan teringat kat Ayah tu. Antaranya dengan Lagu ni la.

3. Ae Man - Ayah. Baru-baru ni kenai plak dengan lagu ni. Seyes tacing la lagu ni. pasai lagu ni memang sangat tacing la. tak caya cuba la dengar.. baru kita nak sedar diri sikit, apa kita dah buat.. ketelanjuran kita, kekhilafan kita, kesalahan kita dalam kita tak sedar pada Ayah. Dan dengan itu, terus lagu ni jadi lagu pebret.

4. Haddad Alwi ft Farhan - Ibu . Antara lagu baru yang jadi pilihan Nadh sekarang. Maybe sebab bersifat ke Mama dan Ke Ayahan kot. hehe.. kerinduan melanda.. T.T

5. Ainul Mardhiah. Lagu mengenai Bidadari paling cantik dalam Syurga. Sebenarnya lagu ni dah la tersangat lama kan, tapi masih dilayan halwa telinga Nadh. Tiap kali dengar lagu ni, hati terbawa-bawa kepada kisah sahabat Nabi yang Syahid yang termimpi-mimpi akan Ainul Mardhiah. Hebat sangat.. Syahid tu.. Entah di mana lah kita ni sekarang, Syahid? moga2 diizinkan ALLAH, Amin.

6. Kalau orang suka lagu Maher Zain - For The Rest of My Life, Nadh suka lagu Always Be There. Sebab lagu ni nak terangkan, tiada yang leh kita harapkan selain dari ALLAH, masa kita susah senang DIA adalah satu-satunya yang takkan tinggalkan sisi kita.

7. Lagu yang tak ada suara. Contoh terbaik adalah Lagu Kenny G. Serious in love dengan semua lagu-lagu dia. Best sangat..Menenangkan. Satu lagi adalah Caravansary by Kitaro. Hohoo.. dah mai dah mood tu.. lalalalalalala~~

8. Istikharah Cinta. Lagu baru jugak ni. Yang menjadikan dia lagu Nadh suka sebab lagu ni ditujukan khas buat Nadh dan si dia. hehe. maceh pada sorang sahabat sebab lagu ni. Juga Nadh tak lupa lagu Muhasabah Cinta yang jika diamati setiap bait kata dia tu, ada message yang sangat dalam yang tidak kita sedari. :D

9. I Dont Want To Miss A Thing by Aerosmith. Kenapa? Sebab Nadh pn tak mahu hilang walau sesaat untuk Nadh habiskan bersama yang Nadh sayang.. :D

10. Semestinya tidak akan ada irama terbaik yang menjadi hidangan halwa telinga Nadh melainkan Bacaan ayat-ayat suci Al-Quran setiap hari. Menenangkan. Tiada yang lebih best dari mendengar ini. Buat jiwa hanyut dalam irama kemerduannya. Terbaek...Ni buat tatapan pembaca. Jika ada yang nak berkongsi apa dia yang selalu menjadi tatapan Nadh saban hari. Andai berminat sila tunggu dan dengar sambil baca tiap bait maksud yang dah diterjemahkan dalam ni. Moga kita semua mendapat manfaat dan peringatan dari kisah dalam Surah ni. Amin.



Note :: Dalam hidup Nadh kan, Nadh selalu ja gunakan lagu sebagai untuk menyampaikan kata, sebagai untuk Nadh sampaikan message tertentu. Pada yang ada dengan Nadh tahu la perkara ni. Siap ada jugak seorang sahabat pernah menangis sebab Nadh sampaikan perkara ni melaui lagu. Dan kalau nak tau, Seseorang tu selalu ja kena menda ni. Tobat dia mencik kalau dia baca ni.. ahahahahahahahahha.. 

Note lagi :: Tika entry ni ditulis, terdapat perasaan rindu yang amat sangat dekat Family Nadh. ingat memang minggu ni nak balik, tapi mengenangkan sekarang ni duit belanja telah dicatu, Nadh terpaksa  pasrah la. Tapi sangat sakit jiwa dok tingat kat kampung. Perlukah Nadh abaikan? tettttt~~ ahahahahahahaha

4 comments:

kiera'sakura said...

muhasabah cinta = edcoustic...
wahhhh kite punya kegemaran yang sama la....

fRaMe+LenSeS said...

wahhhh.. kita kan kembaQ.. lupa ka? ahahahaha.:P

kiera'sakura said...

en kembaq... sent video tue kt email sye blh? nk donlod tp lmbt sgt die kuar...blh x? =)

fRaMe+LenSeS said...

Kiera :: leh.. nt saya emailkan. :D

Buta+Pekak+Bisu=CINTA