Followers

Saturday, 21 May 2011

Sepagi bersama buah hati Nadh

Assalamualaikum.

Permulaan hari ni agak lawak tau dak.Yaya mai rumah, lepas tu dia kata dekat Mama, 
"Mama, Yaya nak makan nasi lemak...." 

Elok ja lepas Yaya cakap camtu, hujan pun turun, leh plak dia kata dekat Mama,
"Alaa Mama, ujan plak, camna nak p beli nasi lemak kat Yaya ni.. " 
Leh bayang tak? dengan pelat dia tu, nak tergelak Nadh dengar.. lawak betoi la.. hihihi

Kemudian, pukul 10, Mama ajak Nadh p tengok Dina dekat sekolah. Kalau nak tau, Dina ni merupakan salah sorang anak ngasuh Mama. Jadi, Aktiviti pagi Nadh hari ni diisi dengan melawat Irdina Afiqah kat sekolah. Salah-sorang adik ngasuh Nadh yang paling Nadh sayang. Ni antara gambar-gambar masa dekat sekolah tadi. 

 Muka kegirangan dapat Nasi lemak..

 Tengok Yaya makan, cam Nadh pn leh rasa lapaQ ni.. 

 Thanks to Dina, kalau tak tak senyum dak ni tgk camera.. hihi

Yaya with Dina, 2 buah hati Nadh..

Tengok depa dua ni, buat Nadh rasa happy sangat.. Especially Yaya yang manja ni n Dina yang da besar ni. Dua-dua ni sangat manja ng Nadh sebenarnya, sama la Dina n Yaya ni, cuma sekarang Dina dah besar kan, kurang sikit la dengan Nadh, walau masih jugak. 

Hurmm.. besar dah adik Nadh sorang ni kan, dah 8 tahun dah. Saja la Nadh kenakan dia tadi. 

Nadh : Dina balik sekolah pukul berapa? 
Dina : balik pukul 2 abg, kalau darjah satu balik pukul 1.
Nadh : jadi darjah tiga balik pukul 3 ka?
Dina : pukul 2 jugak la abg.
Nadh : darjah 4?  balik pukul 4 la kan?
Dina : **senyum ja** .. pukul 2 la abg.

Hihihi.. Lama tak melawak ng adik Nadh sorang ni.. :D Nadh ingat esok nak p amek dia lepas dia balik sekolah, nak bawa jejalan sat la.. :D spend time dengan dia sikit, shian dia, lama tak dok ng abg Nadh dia ni kan? :D Mama cakap okeh.. :D

12 comments:

Mama Syamil said...

rapat ya nadh ngan adik2... bagus la mcm tu..

ain dzaya said...

tell yaya kak ain kim slm kiz kat budak comel..;D

CikAizA said...

aiza ada ramai buah hati... hahah jenuh nak melayan... macam kerenah... sakit otak di buatnya... hahahah

fRaMe+LenSeS said...

a'ah kak... maceh2..:D

cahaya said...

sungguh rapat abg ngan dowg nie kan..hihihi

cahaya said...

rapat betul abg dngan dowg nie kan..hihihi

fRaMe+LenSeS said...

Cik Ain : Yaya da balik la. hee.. :D

CikAiza :: hehehe.. takpa.. layan ja.. blajo nt nak kelola anak.. ahahaha. :P

Wany :: hehe.. adik2 kcik abg kan. :D

Miss Ran said...

haha abangnye nakal

kesian dak tu

fRaMe+LenSeS said...

Miss Ran :: bukan slalu Nadh leh ngusik adik tu kan? ehehehe. :P

miss.Addin said...

wahh comelnya ! :D

kiera'sakura said...

alhamdulilah ramai yang sayang nadh.. =)

fRaMe+LenSeS said...

Maceh Miss Addin.. :D

Kiera :: ye kot. :D

Buta+Pekak+Bisu=CINTA