Followers

Sunday, 1 May 2011

Saya Nak Menang Hati

Assalamualaikum..
Hari ni Nadh nak kongsi tips memenangi hati seseorang. 
Im not onto LOVE BETWEEN GUYS n GURLS ONLY okeh, tapi semestinya menyeluruh la.
Antara Anak dan Mama, Anak dan Ayah, Abg n Adik, antara rakan-rakan, antara semua la dipendekkan nya.

1. Jadilah se-SWEET mungkin. tak semestinya makan gula bebanyak okeh, tapi jadi seseorang yang PANDAI MENGAMBIL HATI

2. Jadi DIRI SENDIRI, tak semua orang suka tengok kita berlakon, atau bahasa menariknya HIPOKRIT. dengan menjadi DIRI SENDIRI. Orang akan lebih tertarik mengenali kita dan belajar tentang kita.

3. Sesuaikan diri dengan keadaan. Jangan la tiap masa nak serious aja, time serious kita serious, time tak serious, kita kena la sesuaikan diri, Ni penting untuk Mood orang yang bersama kita tu.

4. Wujudkan elemen KEJUTAN dalam hubungan. Kalau hari-hari perkara sama kita buat, mesti orang menyampah kan, tapi sesekali dengan KEJUTAN, akan semarakkan lagi rasa kasih tu.

5. Sediakan diri untuk BERKONGSI. Kita mungkin rasa diri sangat asing, tapi dengan menjadi seseorang yang sanggup berkongsi, akan wat kita lagi rapat dengan yang bersama dengan kita. Tak kiralah berkongsi cerita dari seseorang atau kongsi kisah kita. TAPI jangan keterlaluan. 

6. Jadilah CONTOH. Lazimnya, seseorang yang dapat menjadi contoh akan lebih disukai, kerana manusia suka seseorang yang boleh memperingatkan mereka. Ini pun kena berhati-hati juga, PERINGATAN tu perlu, TAPI BERPADA-PADA DENGAN KEADAAN kerana takut orang menjadi tak selesa dengan kita.

7. Elemen terpenting, semestinya la CARING. sapa tak mahu ada orang ambil berat akan mereka kan?


Moga mendapat Manfaat.

12 comments:

nora amila ghazali said...

mesti ngan cara nie nak pikat kak long an3..??? hihihhi

fRaMe+LenSeS said...

tettt~~ tak jugak. leh pikat sapa sahaja dengan cara ni. .:D

mcm ni lah said...

selamat menjaga hati,.

mcm ni lah said...

selamat menjaga hati,.

Erin Azizan said...

smua point tu ada betulnya..manusia mmg suka disayangi kot..

nora amila ghazali said...

tetttss hahhha,,, tapi mmg setuju ngan semua point.. llaalla

fRaMe+LenSeS said...

Erin :: sapa tak mahu disygi kan? :D

Nora :: hihi.. so leh la guna nak menang hati kan?

torazmaih said...

setuju sangat.....hehehe

Nana Miyuki said...

waaa...bagusnya tips :)

shahjiehan said...

amboi.... makin jiwang nmpknye...bile nk merasa nasi minyak nih~

hadiee said...

betul. cuma kurang satu part penting, iaitu romantis. hahahahahhahaha. erk?

kiera'sakura said...

tgh tercari2 sape la yg bertuah dapat sekeping hati tue.. hihihi =)

Buta+Pekak+Bisu=CINTA