Followers

Monday, 9 May 2011

Day five : 10 Wishes

Assalamualaikum.
Menyambung kembali kempen 10x10 hari ni.
hihi.. baru pasan yang terlupa nak hapdet sal ni hari ni.
Tajuk hari ke 5 adalah - 10 Wishes

1. Nak bawa Ayah, Mama, Jiah dan Adik pergi Mekah menunaikan Haji dan Umrah bersama. Lagi awai lagi bagus.

2. Nak bawa Ayah, Mama, Jiah dan Adik pergi bercuti ke serata dunia. mesti besh kan dengan 2 adik Nadh tu. depa sangat happening tau dak..

3. Nak bawa Ayah, Mama, Jiah dan Adik, mai tinggal dengan Nadh kat KL. atau Nadh sendiri balik sana tgl dengan depa.. hehe

4. Nak buat rumah yang besar dekat Ayah dan Mama, lepas tu bilik banyak supaya Nadh, Jiah n Adik ada sorang satu bilik. n Rumah luas ni keliling ada ruang yang besar untuk Nadh tanam pokok-pokok buah, mempelan (telur, apple, harum manis), Jambu (batu , air), Amra, Rambutan, Kelapa, Ciku, Langsat, Duku, Dokong, Manggis, Belimbing, dan tak dilupakan Durian. ahahaha.. peduli apa Nadh, janji nak makan segala ada dalam umah. Ada daun2 nak wat laksa pn patut aa, daun kesum, bunga kantan. wahhh.. suka sangat..

5. Nadh pastikan Ayah, Mama, Jiah dan Adik dapat yang terbaik ja, nak apa suma nak kena bagi, supaya depa slesa dan gembira.

6. Nak bagi Mama n Ayah,  Menantu. n Cucu. Nak bagi Jiah n Adik dapat Kak ipaQ n anak menakan.. lalalalalalala~~

7.  Nak selesaikan segala hutang. Lepas tu cuti sebulan nak p ngaji pondok. Doa sangat dapat dicapai. Moga satu hari nanti yang mendidik anak-anak tu dari Nadh yang mengajar anak mengaji,. Amin.

8. Nak berjaya dalam kerjaya. Tak kira apa yang dibuat arap dapat sukses. Doakan dapat jmpa satu yang dapat beri pendapatan tetap dan baik.

9. Arap sangat dapat tarik yang ada di sekeliling ni untk betul-betul berpegang pada jalan ALLAH. Sama-sama wujudkan satu pasukan membetulkan pemikiran umat islam yang makin lama makin sepi ni. Juga nak betulkan palotak yang kat atas-atas sana tu. Islam ini Syumul, digunakan untuk SETIAP KETIKA bukan untuk certain-certain keadaan sahaja. <-- arap jugak yang ni, selagi kita dok macam sekarang, lembik la Umat Islam kat Mesia ni. Pastu kena buli cam apa lagi. 

10. Ni impian terbesar, arap dapat jadi Imam, dapat jadi pendakwah yang dapat berdakwah pada orang ramai. Seperti Ustaz Kazim, Ustaz Abdullah Khairi yang menjadi ikutan dan idola. Moga diizinkan. Amin.

Note :: Sekadar impian dan permintaan diri sendiri yang rasanya tidaklah sehebat insan-insan lain didunia, cuma cukup sekadar dapat melihat kegembiraan dan kebahagiaan yang disekeliling dah cukup untuk meletakkan rasa gembira pada diri sendiri juga. Moga dapat dicapai. Amin. :D

7 comments:

kiera'sakura said...

amin2.. semoga apa yg diimpikan tercapat...suka yg no 7... =)

bersama kak Es said...

Kak Es suggest 10 wishes ni kena print dan frame kan. So tahun depan boleh laksanakan mana2 yang belum terlaksana lagi. Kalau tak asyik wish benda baru tapi yang lama dah bertapuk hehehe

yaya said...

yaya dh bg serangan balas
n cntik x, yaya bern0mb0r 543 sbg follower awk

fRaMe+LenSeS said...

Kiera :: amin2.. suka jugak la.. :D

fRaMe+LenSeS said...

Kak Es :: maceh atas cadangan.. akan dipertimbangkan. hehe

Yaya :: wahh.. comei number kamu tu.. :D nak nak.. hehehe

Nana Miyuki said...

Insyaallah impian nk jd imam tu akan terlaksana xlama lg..imam kpd anak isteri kamu :)

fRaMe+LenSeS said...

Ana :: Amin2.. :D

Buta+Pekak+Bisu=CINTA