Followers

Tuesday, 24 May 2011

SEGMEN FILEM KREATIF AKU BERSAMA BEN ASHAARI

Assalamualaikum.
" SEGMEN FILEM KREATIF AKU BERSAMA BEN ASHAARI "





Cerita Pirates of the Kasih : The Movie mengisahkan hero aku bukan captain Ujang  yang sedang berjuang mendapatkan kembali chenta setelah dia dan isteri Nadya O'Conner terpisah dilautan Atlantik setelah berlaku eksiden ketapi bawah tanah seminggu enam belas hari tiga jam suku selepas kejadian INI.

Menurut tilikan mamaDiana (captain), iaitu nujum mak belalang Negara MTT, Nadya O'Conner telah diculik oleh geng Lanun Jalanan yang diketuai oleh Areliff yang berniat asal mahu menyelamatkan mangsa eksiden ketapi bawah tanah hanya untuk mendapatkan glemer, tapi setelah dia melihat Nadya O'Conner yang muka iras-iras gadis melayu , dia yang merupakan peminat num. 1 Mawi yang hit dengan lagu “Siapa bilang gadis melayu tak menawann.. tak menarik hati… “ terus menculik Nadya O'Conner untuk dibawa lari. 

Satu-satunya cara untuk aku bukan captain Ujang mendapatkan kembali Nadya O'Conner dan mengembalikan kegemilangan Famili Ceria nya ialah dengan berperang dengan geng Lanun Jalanan diketuai Areliff yang bertapak di Pulau yang dinamakan cik pulau  oleh geng Lanun Jalanan ini. 

Maka berbekalkan semangat yang tinggi aku bukan captain Ujang ditemani abgnya Aidil atau name pemesnya ENCIK BEDAK SEJUK a.k.a Han dan krew-krew (Jay, AzzAh, CiK EmMa,  azie, Nisha, eryzi90, Abdul Farique) menaiki kapal Black Pearl yang dipinjam dari Kapten Jack Sparrow, pun memulakan perjalanan ke cik pulau  demi untuk mendapatkan cinta sejati yang di idamkan dia. 

Semasa di atas kapal , orang suruhan paling disayanginya, zacky ~786~ bertanya.

Kapten, kenapa kapten begitu nak cari sangat Puan Nadya O'Conner tu? Bukankah dia tak habis-habis menyakitkan hati kapten dengan sikap borosnya dengan asyik berbelanja dekat blog shopping2u  tu setiap hari, sampaikan kapten hampir diistiharkan bangkup oleh Bank MAK DARA.

Kemudian abgnya ENCIK BEDAK SEJUK a.k.a Han pula mencelah.

aku juga pelik dengan kamu adik aku bukan captain Ujang, kenapa ya? Aku dulu isteriku Cik Cikki pun sama juga, terlalu kuat bershopping dekat greenappleku.com sampai habis duitku, last aku ingat, baju-baju jenama geminigurlz anakku azizul dan Izzat Nazmi  pun terpaksa aku lelong demi mendapatkan wang menyelesaikan hutangku.

Itulah ENCIK BEDAK SEJUK a.k.a Han, hamba pelik benar dengan tuan aku bukan captain Ujang ni, nak kata tak emsemm, ramai ja peminat dia, tu si cpahniza anak macik adah depan rumah hamba tu, dah la cun, muka macam retiss ♥yaya budak suka embun♥ plak tu, kalaulah hamba yang dimahukan, sanggup hamba terima dan tambah koleksi isteri hamba, lagipun    Onenie, Lieyda  dan ateyya dah sain surat nikah lagi satu hamba. Depa kata hamba ni mampu “ tambah zacky ~786~.

Abg ENCIK BEDAK SEJUK a.k.a Han, zacky ~786~, janganlah kalian mempersoalkan tindakanku, aku rela diambillah apa sahaja dariku kecuali dia..." balas aku bukan captain Ujang. ( kata-kata penuh yakin dan macho diluahkan dari mulutnya, ibarat kata Adam dek kerana takutnya diapa-apakan isterinya dalam cerita Nur Kasih. )

Dan dipendekkan cerita, sampai lah mereka di pulau itu, dan berlakulah peperangan yang berlanjutan selama 3 hari 28 jam dan 1176 minit itu. 

Selesai sahaja kemenangan diterima, aku bukan captain Ujang terus sahaja mendapatkan isteri tercinta Nadya O'Conner. ß babak berlalu dengan sangat sadis dan menyayat hati. (sila rujuk babak Orlando Bloom n Kiera Knightley dalam Pirates of the Caribbean: At World's End ketika Kiera nangis sebab Orlando Bloom terpaksa ganti tempat Davy Jones sebagai Kapten kapal The Flying Dutchman

Sebaik mendapatkan isteri nya, dia pun berlari-lari ayah mendapatkan tempat sunyi sambil erat memegang tangan isterinya. Sebaik sampai ke satu ruang sunyi,... 

**Adegan super duper sayu dan haru, meluahkan kerinduan memecahkan cerah tengah hari di ketika itu.** (paham-paham la, dah lama tak jumpa suami isteri kan..)

abg, I terharu u datang dari jauh demi mendapatkan I

Biasalah tu Sayang, tapi I ada soalan ni..

napanya abg? Walaupun hari-hari I di sni ditemani dayang zieha hisham, MISS QASEH SAIFUDIN dan Ez0Lleee, dan diberikan wang berjuta untuk shopping di website mynameismy @ My tapi I tak pernah lupakan u abg.

sayang,, I nak Tanya ni…

Haaaa.. u Tanya la abang, banyak pun takpa..”

Ni haa.. napa kucen nmirmo kita tu tak beranak-beranak lagi?

 “Abang, kan I dah habaQ dekat u, yang u kata kucen kesayangan u tu anak patung kucen la , camna nak dapat baby kucen nmirmo kita tu? “Sampai pokok kemboja85 tumbuh dilangit pun tak mungkin jadi la abg..

“loll.. ya ka? Camna abg leh silap ni? Tettttt~~“ (rugi plak aku mai cari sampai ke sini, penat ja , bisik Ujang dalam hatinya.. )

Sekian. 
Jangan marah ya. :P

37 comments:

shopping2u said...

hhahahah.. shopping2u lak yg kene.. hehehe...nway..thanks!

Syuhadah Razali said...

makcik belum kahwin la yank..hahaha..anak tekak ada...nice..sedap baca..haha

mynameismy said...

ngeh3 byknye watak...@_@

Belog MTT said...

<------------nujum mak belalang Negara MTT ..theee~ kreatipp ! ;)

GreenAppleKu.com said...

Datang ucap terima kasih sebab letak nama greenappleku...hehe..

L.a.n.u.n j.A.L.a.n.a.n said...

hehe.. sweet.. klakar.. ahakxx..

OnE_nIeZuKa said...

2 in 1 story..
dsyat!!!!!!

zieha hisham said...

HAHA , nice story lah dear .
bole eyy gabungkan due crite skali hee , best-2!

btw , awk pon terlibat jugak dlam crita zieha , jemput bace okeyy ^^

http://potpetpotpet-zieha.blogspot.com/2011/05/segmen-filem-kreatif-aku-bersama-ben.html

cpahniza said...

wahhhh!! cpahniza cun?? wakakaka..tp cpahniza xminat Ujang...Ujang busyuk..haha...

nway..makaceh =) nice story..

cpah xsmpat wt lg...huhu

cik pulau said...

waahhh Nadh...
mantap la..
cik pulau takde idea nak wat lagi ni..
hadoii.. bila la idea nak sampai ni..
Nadh.. tolong cik pulau..
lalala~~

Ez0Lleee said...

hahaha..kelaka giler..sumpah suke entri awak nie..keep it up...tapi asal role saya pendek sgt...:P

thanx sudi gune saya...

Adi Suda said...

tudiaaaaa..ahahaha..best best..gabungan crita yg mmg best..ahaha

TWEETY BERT said...

terbaekk.. bes citer ni.. kalo saya tak terfikir nak karang citer camni.. besss... ehhee.. taniahh

saiazuan said...

hahaa tgk tajuk pn aq da gelak...



http://eleventx.blogspot.com/2011/05/segmen-filem-kreatif-aku-bersama-ben.html

cikki's said...

hahaha klakar la nadh.. pandai kamu buat cerita..

hee hee saya masih tidak sempat ni kol 10 kan tutup hee hee aduyaii

Abdul Farique said...

hehehe , terbaik entry ni .. dasyat2 :p

+_Miss.Jannah_+ said...

Ujang tuka bini..hekhek

[p@kcikLie] : [ mamaDiana] said...

idea kretip, gud2.. ..tak terlintas mamadiana nak buat...jadi ahlil nujum plak tu..Nway tahniah dgn kekratipan anda..

[mamadiana]

Ujang9897 said...

derm..seperti watak jack separuh dah..hehe

::Mastura Zakaria:: said...

tima kasih sebab ambik 'aku bukan captain' berlakon..banyak scene jugak ni..muahahahha

Lieyda said...

ala xnak kongsi2.haha.best cte ni.tengs.goodluck dear.

azie said...

wah azie pon ade :)

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

wahhhhhhhhh Mak Dara ada bank le.. Mak sukerrrrrrrrr tengkiuuu

gadis melayu said...

gadis melayu terakhir dtg melawat.. chewahhhh.. hehehehe..

x smpat join..T_T.. ape pown tq tag gadis melayu..^_^ nice story..=)

kemboja said...

hehe.. lawakla... tq tag sy

fRaMe+LenSeS said...

Shopping2u :: hihih. :P jgn marah aa..:D

Syuhadah :: hihi.. tapa.. anak tekak pn jadi la.. :P

mynameismy :: byk ka? hihi.. suma ada. :P

MTT :: hihihi.. kamu jadi negara ya. :P

Greenappleku :: sama2 kamu.. :D

Lanun :: hihi.. maceh kamu..

One_niezuka :: ihihi.. tade la.. besa ja..

fRaMe+LenSeS said...

Zieha :: hihi. da p melawat dah.:D hehe.. maceh na..

cpahniza :: wahh.. cun datang melawat.. hhe..

Cik Pulau :: hihi.. maceh2.. :D nak tlg guane ni? :P

EzoLizee :: hihi. maceh kamu.. :D

Adi :: maech adi.. <-- happy adi komen. :P

Tweety :: hihi.. maceh kamu. kamu terbaek jugak. :D

Saiazuan :: hihi.. maceh kamu.. gelak la.. gelak la..

Cikki :: hehe.. kamu wat ka tak ni? :D

fRaMe+LenSeS said...

Abdul Farique :: hehe.. maceh2.. kamu pn terbaek jugak. :D

Miss Jannah :: hih.. arap bini dia tak marah ye.. :P

MamaDiana :: aii mama nujum.. salam kenai.. hehe

Ujang :: tu la.. sapa suh ang mtk jadi watak utama kat belog enchik ben, aku jadikan kenyataan la.. :P

Mastura :: hihi.. sama2 kamu. :D

Lieyda :: hihi.. okeh2.. jgn sain surat ye.. :P

Azie :: azie ada jugak. :D

Mak Dara :: Nadh nak wat loan la.. leh dak? :P

Gadis Melayu :: maceh2.. :D

Kemboja :: sama2 kamu. :D

♥yaya budak suka embun♥ said...

ini retissss datang komen :P

hahahahaha

xleh blah btoi jadi retiss muka cun lam cita nih :P

shida anwar said...

jenuh pg link lain satu2..gud job dik..

nanibahaudin said...

kelakor!! hahaha...

kiera'sakura said...

die cari bini die semata2 nak tnye pasal kucing ke?

Sunah Mohammad said...

hehe...comot cite ni..

Nadya O'Conner said...

kreatifnya..nad dapat watak utama pulak tu...malu pulak...hehe..nad mintak maaf sebab baru baca..bz sangat..nad baca sambil tergelak2..:)...hepy sangat..:)

Nad Nak Mintak Tolong

fRaMe+LenSeS said...

Yaya :: wahhh.. retiss.. mau sain.. mau sain.. hehehe. :P

kak Shida :: maceh kak. :D

Nani :: ya ka? hihihi. :D

Kiera :: ya kot. :P

Sunah :: comot? :P

Nadya :: takpa aih.. syukur la kalau kamu baca n tergelak. hehe.. maceh membaca.. :D

Ary ariasputera said...

huhuhu... jenuh arrr baca... maleh nak baca.. bila baca bez plak... kena baca lagi ni...ngeh ngeh ngeh

fRaMe+LenSeS said...

Ary :: hehe.. kalau best baca la. .:) tak besh tegur ya.. :) maceh

Buta+Pekak+Bisu=CINTA