Followers

Wednesday, 4 May 2011

Ini adalah kisah 3 Mei.!!

Assalamualaikum.

Sehari lagi yang busy bagi Nadh.
Hari ni ada paper pagi. lepas paper tu, Depa NI, NI, NI dan NI ajak berjimba plak.
LOKASI : Bukit Cherakah.

Sampai ja Nadh kat sana, memasing sedang menunggu NI plak untuk sampai. 
Agak lama jugak tunggu, jadi kami amek keputusan nak pergi makan dlu. 
LOKASI : Nasi Ayam Pacik Mal, Seksyen 9 Shah Alam.

Sampai ja yang ditunggu, Apa lagi, makan la.. Nasi Ayam dia sedap weyh.. P la makan sana. best!
Kemudian, perjalanan diteruskan ke Bukit Cerakah. Tapi singgah sebentar di Masjid Shah Alam untuk solat Zohor. (jalan-jalan jugak, Solat tu UTAMA, kita jaga ni ALLAH insyALLAH jaga kita jugak, bukan tu sahaja, perjalanan ni dalam Redha ALLAH, sntiasa di jaga, dilindungi, dirahmati.)

Okeh, naik la kami ke atas Bukit. Tade maknanya nak jenjalan kan? jadi Pacik Bus la menjadi mangsa.
(tiada photos, suma memalu nak amek gambar masa ni)
Bus kemudiannya, diberhentikan dekat depan Perkampungan Budaya. Thanks to Dek Nazzs sebab tekan loceng n Kirin yang buat bunyi loceng. 



Sedikit Info : Perkampungan Budaya ni adalah tempat penginapan dekat sini. 
Ada banyak rumah disediakan, antaranya Rumah Negeri Sembilan, Rumah Melaka n Rumah Pahang atau lebih senang Nadh kata rumah chalet la. yang direka seperti bentuk rumah budaya negeri masing-masing. 

Sedikit Sorotan perjalanan kami kat SANA.

 50kaki dari tanah. ada sapa berani nek?  kami dah sampai

 salah satu tinggalan sejarah di Cerakah. 

 sempat lagi tu kan?

 Piece!

Cendawan ka bunga ni? ntah le.. ahahahah

Selesai sudah di Bukit Cerakah. Next location is Snow Walk, i-City Shah Alam.
Sangat FUN. serious. tak caya? meh kita tengok..
 Tapi sebelum tu Sedikit Info sebelum masuk.
 
Tiket masuk : RM25 untuk dewasa.
Sewa kasut RM10. (Pakai kasut bertutup supaya takyah sewa kasut)
Kamera leh bawa tapi atas RISIKO sendiri. atau leh pakai khidmat depa, cuma mahai la.
RM128 diberikan Pendrive 4 GIG untuk suma gambar kita. 
N printed 4 keping gambar. 2 kecik, 2 besar.

Dah, jum layan apa depa suma wat semalam. :D


Nadh n Abg Ady


 Muka tahan sejuk suma

 Dalam rumah ni

 Tu dia, ada dinosaur.. ahaha. :P

 Tiada kata lain melainkan, KAMI MMG COMEL. kan? 

 Slumber ja depa ni? tak takut ka dekat Polar Bear tu?

 Posing sikit sebelum balik ya.. :D

Last One. 

Tu saja nak dikongsikan.

Tiada lain melainkan nak gtau "Sayang Suma Ketat-ketat"

14 comments:

~Kirin Selama Perak~ said...

yang loceng tu tak boleh tahan !!
wakaka
apa2 pon kita menang main bola !
:D

kiera'sakura said...

wahhh bestnye depa... npe x pos ckit snow tue bg kt kami... hihihi

CahayaCintaIlahi said...

wah jelesnye
tak ajak pung
uhuk uhuk ;(

fRaMe+LenSeS said...

KSP :: ahahaha.. len kali ajak lagi. sapa nak lawan kita..:P

Kiera :: ampa ka? takyah la. ampa da macam snow white dah. .:P

Cahaya :: len kali kita p na. :D p ramai2.. hihi

nora amila ghazali said...

waaahhhh bestnyer...

rara pinkmafia said...

=) bestnya.siap duk atas jln.sempoi..

fRaMe+LenSeS said...

Nora :: serious best sgt..

Rara :: jum duduk sama2 jum.. hehe :D

efa said...

waah bestnya bilakah dpt pi wuwu oh tidak comey tgk menda alah tu err tak reti lak nak sebut benda alah tu hehe

Dekcik said...

best dapat jln2..
tapi npe ade satu pic 2 muka ttup ngn warna putih..

fRaMe+LenSeS said...

Dekcik :: atas permintaan tu.. :)

Miss Ran said...

sgt jelessss

fRaMe+LenSeS said...

Miss Ran :: nt p ng Nadh ye.. :D

Nana Miyuki said...

wahhh..wekend ni plan nk g bukit cerakah dgn kwn2 :)

i-city lain time,,tunggu nad bw ana k :)

fRaMe+LenSeS said...

bulehhh.. mai la.. :D

Buta+Pekak+Bisu=CINTA