Followers

Thursday, 31 March 2011

Ada Apa Dengan Blog?

 

Sebenarnya ni antara topik yang dibualkan semalam semasa didalam bus dengan orang disebelah saya.
dia juga salah sorang yang mempunyai blog.
kesimpulan dari yang kami wat.
1. Blog leh pertajam skill menulis kita.
2. Blog tu leh dijadikan sebagai diary kita.
3. Ruang kita berkongsi informasi
4. Lecturer suh esaimen.. (agagagagagg.. :P)

Paling suka kami jmpa yang BLOG TU AKAN TUNJUKKAN SIAPA DIRI KITA.
sebab dalam blog, kita selalu akan ceritakan siapa diri kita sebenarnya.
berdasar pengalaman sendiri la. bila menulis, selalunya apa yang keluar tu adalah hasil dari hati, apa yang kita rasa, sejujurnya akan keluar. dari situ, KAMI wat kesimpulan y dari blog tu, sambil membaca, kita juga dapat explore siapa sebenarnya orang yang sedang kita kenai dari blog ni.

Ntah betul atau tidak, sapa-sapa ada pandangan?

(ni tak apply pada kisah2 jiwang miwang dalam blog saya okeh.. !! )

11 comments:

kiera'sakura said...

bru nk ckp b'dasarkan kisah jiwang tue jgak ke... hahaha

Miza Yusof said...

betul juga macam tu. leh meningkatkan penulisan kita. kalau nak cita pasai diri sendiri tu boleh jugak, tapi jangan over upload gambar cintan cintun yang pelik-pelik la. kena ingat yang internet tanpa sempadan :)

HajarRasdi [BdkKck] said...

setuju sangat!! and plus, boleh taw bakat seseorang. macam abg nadh yg suka buat cerpen n puisi.. =)

AdiSuda said...

tingkat kan produktiviti mahupown kontroversi..miahaha

ezumie esbarisma said...

btul gak...smbil tu bleh cr pndapatan dlm blog..meniaga..cari publisiti..luahan perasaan dan memberi infomasi.. huhu..

fRaMe+LenSeS said...

Ira :: owhh tidak.. hehehe.. tak leh dasarkan hat tu.. :P

Miza :: betul la kamu.. pasai diri sendiri tu pn betul jugak. takut nt satu hari cita kita makan diri balik kan? maceh.. benar kata kamu. maceh juga igtkan nadh..

Hajar :: betul jugak la dik. tapi pasai bakat tu, abg cam tade je.. hehehe

Adi :: kontroversi? hehehe. :P

Ezumie :: setuju ng kamu. wat duit, luahan perasaan. blog lebih besh jadi kawan kan? sebab dia tak buat orang semak pala dengaQ masalah kita.. ;)

nadiemsharmz said...

smenjak dua menjak berbelog nih..otak makin bergeliga..hahhaha

hepi bloging!

tomatokering :) said...

blog membuatkan saya jadik semakin matang ! :P hihi

hadiee said...

dalam blog kita dapat tau isi hati seseorang. nak cakap pakai mulut, kadang-kadang kita tak sempat nak fikir, main sebut ja.

tapi bila kita tulis, kita fikir terlebih dahulu. kita dapat elakkan mana yg tak patut disuarakan. macam adi suda, suka berfikir dahulu sebelum berkata2. itu yg terbaik.

nice blog, good entry! teruskan!

efa said...

sokong tu kita dpt nilai diri entry seseorang blogger tu :) erk tak da jiwang ka huhu :)

fRaMe+LenSeS said...

Nadiem :: ya ka? wahh bgs la camtu.. hihi.. selamat berblog jugak pada kamu .;)

Erika :: matang?? alhamdulillah.. syukur.. ;)

Hadie :: setuju ng kata kamu, bila menulis kita fikir, bila tak kita cuma cakap ja.. ;) setuju.. ;)

Efa :: setuju jugak aa.. hehe.. tapi tak jiwang tau.. :P

Buta+Pekak+Bisu=CINTA