Followers

Thursday, 17 March 2011

[Jilid 6] My Appreciation :: Nadh Review Blog Kamu

Okeh.. last edition untuk versi Drama KBU.
nak akan selesaikan 2 lagi blog malam ni jugak..
2 orang yang jadi agak rapat ng Nadh selepas selesai cita tu..


satu nya budak ni..

meh nak tjk cket. bila masa tah dia muncul..

 
nak kenaikan.. adik Nadh sorang ni..
nama dia.. Afifa Halim. budak comel studeng UMP ni amek Chemical Engineering.
kos super dasat dan memeningkan.. hoo.. ni dia blog dia.. (leh click kat gambar untuk terus direct ke Blog dia)
bekenan sungguh dengan kata2 hikmat dia ni..
"Hidup bukan sekadar menyedut Oxigen!"
nampak pendek, tapi maksud dalam tu. mungkin dia nak kata, hidup bukan sekadar hidup, toi ka ni? ahhaa.. pandai2 ja la nak tolong explain apa dia kata.. bek la tuan badan tlg explainkan kan.. hiii

meh tengok apa ada dalam blog dia..
cam menarik ja guna abstract sebagai wallpaper pada blog ni.. warna menarik kan? hitam campur kaler2.. ala-ala ceria gitu.. isi dia plak? meh share..
tu dia aihh.. cita pasai Laki yang menarik minat cik Afifa nih..
sat nak listkan..
1. Pakai spek.
2. Pakai baju Melayu
3. Yang ada janggut cket.
4. last skali yang baru balik dari bersukan.
tu dia aih.. ni unsur2 yang disukai perempuan2 ka.. ahhaa.. baru jumpa orang kedua yang minat laki kerana berbaju Melayu. hari tu cik Adish.. hiii.. so to those yang rasa2 kenan ng dak comei ni. dipersilakan.. dan sila isi keempat2 diatas tu ya. ahhaa.. :P

tu baru satu post.. ada lagi yang menarik ni.. nadh cita pasai 2 ost sudah la noh.. nak lebih2 p la explore sndiri ya..
ni lagi satu. saja la nak amek cita sal laki dalam blog nih.. ahhaa.. pikiaQ sat apa utarakan dalam nih.. Laki Emsemm sora tak Macho? toi ka? sat nak kena kaji balik.. toi ka ae? hahahaha.. Nadh sndiri yang ta emsemm pn penah kena jugak, ada ka patut depa kata sora comeii.. ahhahaha.. pelik2.. napa ya? kena wat kajian nih.. Cik Afifa : sila keluarkan hujah kamu.. :P

tu dia.. banyak cita dia kan.. hihi..
apa pun nadh masih menanti kisah yang dia sebutkan dalam entry nih.. iaitu pasai
entah apa la menda ni kan.. hii.. entry yang dok ada pun tak abeh explore dah tunggu entry baru.. ngok ngekk toi la nadh sorang ni kan.? ahahhaa


selesai sudah yang nih.. last one..
pasai Cik yang last sekali..
tadak banyak. tapi ada tang dia gelak ja..
mana satu nih...

nak tunjuk la nih...
hadir ketika pujuk nadh y dok majuk time tu.. 

Nadh kenaikan.. Adik Cahaya Wany..
 
blog simple ja.. berlatar belakangkan hitam, tadak kata-kata semangat, ayat-ayat puitis mengisi header dia.. 
ni la dia blog yang dah punya 46 follower. menarik jgak melihat blog ni. sangat simple. blog dia ada isi yang menarik sebab ada info2 yang menarik dalam ni. antaranya 32 Perkara Rahsia Israel Yang Disembunyikan.

tapi yang menjadi perhatian Nadh adalah post nih.. 
 
 
Puisi yang didedikasikan khas buat Arwah Ayah Cahaya Wany. hebat sekali. sayu plak membaca.. hebat sungguh bakat dalam diri adik sorang nih.. aii.. mana dia dapat idea nak wat nih.. **kagum seketika ** (nampak gaya kena berguru dengan dia nih.. nak jadi terer camnih jugak) hihi.. sama2 kita hadiahkan Al-Fatihah buat ayah dia ya.. 

lagi satu.. Nadh suka yang ni.. 
 
entry penuh makna dan berinformasi. rasanya hebat kata-kata dalam ni.. bleh la guna nak naikkan semangat orang-orang yang tengah down tu kan.. teruskan berkarya dik. so damn proud of you. ;)

ni last, entry paling masyuk dari adik Wany, ehh silap. cekgu Wany yang menjadi cekgu mengajar kawan2 dia wat blog dekat Pusat Jalur Lebar Komunity (PJK) tempat dia.. wahhh. bgs toi.. ilmu yang baik dikongsi bersama.. gud dik.. baguslah.. bukan main2.. tapi dia ada 4 anak didik tau yang wat blog dengan ilmu yang diturunkan. tahniah tau dik.. 


Note :: demikian sedikit corat coret ilmu dari blog rakan2 KBU yang da menceriakan hari Nadh. nak tau, nak kenai depa, sila la click kat gambar, memang terus smpai ke blog tuan punya diri. harapan Nadh, agar jalinan ukhuwah yang dijalin, sntiasa dalam landasan nya, dan mendapat rahmat dari ALLAH. 

Sekian. Assalamualaikum

10 comments:

LaDy_aFieFa said...

terima kasih tlong explain
"hidup bukan sekadar menyedut oxigen"
hehe dpt ilham erm nt kta buat stu entry kih3
haa pasal interfaith dialogue tu...lupa dah nk buat entry..trima kasih kerana igtkn hihi anyway thnx abg nadh yg hencem + macho...lagi sora comei(walaupun xpnh dgr) hehe

shahjiehan said...

ehem3.. ade apa2 nih...

angah said...

apa2 pow mmg best 2 blog bro...ak rasa terharu pulak...

kiera'sakura said...

mrajok!!!!!!!!!!!!!! xnk pown reviwe blog ira =(

(sje buat gempak,,hihihi)

fRaMe+LenSeS said...

Afifa :: hohoo.. tau takpa.. agagagag.. :P nt da dapat ilham tu sila la bagi tau. nak baca sat. :P

SJ :: oihh.. tadak apa2 aihh..

Angah :: ya ka angah.. terharu jugak a.. :P

Ira :: ngade kamu.. nak kena geget nih.. kan da wat ari tu.. :P

LaDy_aFieFa said...

nadh : weekend kalu dpt idea bole laa hehe
sj : apa ada apa2? hahaha

MIMIE AIZA said...

mari terjahhhh

micky eyqa said...

wah rajin review org pnye blog

fRaMe+LenSeS said...

Fifa :: tunggu idea tu datang la. nak tau,.. hihihih

Mimie :: meh terjah meh.. sila2.

Micky :: hehe.. tanda appreaciation.. ;)

cahaya said...

waaa pak cik nadh...
tq...(^_^)

Buta+Pekak+Bisu=CINTA