Followers

Thursday, 17 March 2011

BEN ASHAARI : LELAKI vs PEREMPUAN KERANA FIZIKAL

Assalamualaikum..

hari ni datang lagi.. 
belek2 blog enchik Ben, ada lagi segmen, masih berkisar pasai Laki, Perempuan dan Cinta. 
(aii enchik Ben. ada apa2 ka ni..??  hihi.. tapa la.. sat nak join skaki.. )
Segmen hari ni..
  1. Anda pernah jatuh cinta ? Apakah yang membuatkan anda jatuh cinta ? Kerana fizikal atau keperibadiannya ?
     Pernah. cinta pertama hadir sebaik lihat paras rupa la. (terus terang bagitau nih). tapi bukan makna secantik2 bidadari yang dicari, cukup sekadar sejuk di hati, buat mengisi ruang di sini. chewahh.. normally akan tertarik kepada yang bersopan la pemakaiannya, gentle cakap, lagi terkatup lagi tersuka memandang. lagi sejuk ati cheQ ni ha.. pastu baru la nak mengenali ati dan keperibadian. pastu baru wat keputusan..


  2. Apakah anda jenis mengutamakan fizikal dalam memilih pasangan hidup ? Kenapa ? 
     rasanya la kot.. takkan la selebet sangat kan.. ahahaha.. tapi toi apa. cheQ ni kecik2 gitu, takkan nak tengok yang besaQ2.. sat cam KLCC dengan KOMTAR plak, tengok jugak la. yang kecik cket.. kira ala2 padan la.. paling tak pun cukup2 padan ka lebih cket(sikit yang sikit la tau) kira okeh la tu.. 


  3. Bahagian fizikal manakah yang membuatkan anda tertarik ? Kenapa ?
     tettttt~~ tatau nak tengok kat mana.. kang tengok tak ketahuan kena penampaQ plak kan.. :P
     
  4. Pendapat anda jika pasangan yang dah berkahwin mengatakan 'berisi tandanya bahagia' .. Apakah anda setuju ? 
     tatau nak kata la.. bahagia la kot. baru-baru ni jmpa kawan, dulu cheQ kira setengah dari dia ja, la ni, dia dah 3x ganda besaQ. baru pas kawen. tengok senyum ja.. bahagia la tu kot.. 
     
  5. Setujukah , lelaki kacak biasa kaki perempuan dan perempuan cantik pula materialistik ? Jelaskan pilihan jawapan anda .. 
    tak berani nak kata la.. sama ja kot.. kadang tu tak kacak pn kaki perempuan jugak sebab ayat manis, pandai berkata2.. cantik yang materialistik, ada ja yang tak cantik materialistik, sama ja. suma ada dah skang ni.. ;) 

  6. Beri contoh LELAKI IDAMAN ( bagi perempuan ) dan PEREMPUAN IDAMAN ( bagi lelaki ) ... Sila jelaskan pilihan anda .. kenapa anda pilih 'si dia '  .. 
     perempuan idaman, semestinya la yang beragama. sebab bila dah berkahwin ni, mesti la nak umahtangga aman makmur bahagia suma kan, beragama ni penting la. sebab dia jugak yang akan dok rumah nanti jaga anak-anak, anak-anak pulak dengan adanya ajaran agama ni.. insyALLAH menjadi anak soleh dan solehah, (harta berguna tu, smpai bila2 mendoakan.) apa pun kita cuma merancang, dia menentukan, nak perempuan baik untk laki baik dan sebaliknya, kita tentukan diri kita SEKARANG untuk Masa Depan kita. ;) 


  7. Apakah anda berpuashati dengan fizikal pasangan anda sekarang ? 
     alamak.. tadak pasangan la. camna nak jawap nih..? ahahahaha.. PASS~~ 
  8. Apakah anda berpuashati dengan fizikal anda sendiri ? 
     cukup bersyukur.. Alhamduillah dah dilahirkan tara ni.. ;) 

  9. Perlukah seseorang wanita / lelaki itu menjaga tubuh badan kerana kehendak pasangannya ? Perlu la. sebab kan, "Sesedap Mata Memandang" tu penting. ni bagi diri sendiri la. kang tadak dah alasan nak cari len, nak makan luar, sebab kat umah tu dah serba lengkap.. apa pun diri yang menentukan la. ;) tapi sama2 kena jaga la. bak kata boss nadh, kita jangan wat bagi ada bola tanggung kat kita. sediakan segala persiapan sebelum berperang .. ;) jangan bagi orang ada alasan nak hentam kita.. PENTING SANGAT!!

  10. Zaman sekarang ini , terlalu banyak produk menguruskan badan ... Apakah anda rasa ianya benar benar mujarab ? Ada bukti ? heheh.. 
    bukti tadak. mungkin berkesan. tapi leh ja nak usaha cara murah, hari2 p la jogging, bersenam, jaga pemakanan. leh aih.. duit selamat. leh simpan nak wat kawen, agaagagagaag




    Note :: Ada apa2 ka nak kata pasai LELAKI atau PEREMPUAN? komen dialu2kan. tapi kena la click kat SINI

14 comments:

FizA said...

jwpn yg bgus..hehe ^_^

cikblurr said...

suka jwpn kamoo.....

siti hidayah said...

nice answer. moga2 akak pun jumpa pilihan akak :)

iqbalhakimi said...

xsabar nak jumpa bakal jodoh ni =P

shahjiehan said...

hahahahha... selamat bertemu jodoh yg secocok... sedap di mata,dekat di hati... heheeh

AdiSuda said...

wahhhh..mcm ka je org tuh..heee..^_^v
peace

dnie_comey said...

smoga dapat yang diidamkan.... *_^

syuwai said...

baca pendapat dkt sini lak ^^

HIDAYAH HIDAIZ said...

semoge bertemu seperti yg diidamkan ;)

Mamaleesya said...

lain org lain citarasanya kan

salam kenal

http://diarialeesya.blogspot.com

nikaviolet said...

hye dtg singgah dri blog abg ben....mcm2 jwpn yg org beri...menarik sgt....anyway kalu sudi jenguk lah blog sy....sy follow nie...

http://nikaviolet88diary.blogspot.com/

Rafi Nilhan said...

banyak ceciter ade..:)
check sini plak

http://kchhitam.blogspot.com/2011/03/pantun-blogger-merapu.html

http://kchhitam.blogspot.com/2011/03/selokapantun-internet-slow-entah-pa-pa.html

nice green btw..i like.. :)

nadiemsharmz said...

salam....jengok2 dr incik ben punye segmen....suke tol mlepak n bc komen bloger2 nih...
snang2 jom jengok cni gak..hehhe

http://nadiemsharmz.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

|| A Lady Named .. Yantiey || said...

Salam perkenalan,

Terjun dr Segmen BA.Dan terjah jwpn dear yg sgt cool n ikhlas.

rerajin melangkah utk kelip2kan mata di:
http://themptyanty.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

Follower ke-188,
--<@ Yanty @>--

Buta+Pekak+Bisu=CINTA