Followers

Wednesday, 16 March 2011

SEGMEN AKU STUDENT BERWAWASAN

eh,, ada segmen lagi la by enchik Junko.. apa pulak hari ni..
jadi apa lagi, sebagai studeng berwawasan,. nak join jugak la.. ;))


Belajar Di Mana?
Belajar di Universiti Teknologi Malaysia

Jurusan apa?
Amek Letrik.

Jika kalian dah berkerjaya, dan tergolong dalam golongan professional, apa yang kalian akan lakukan untuk membantu golongan-golongn yang kurang pendidikan.?
kalau dah jadi orang professional, nadh nak sangat tackle anak-anak kecil,  sebab depa ni baru nak nek, kata orang tua-tua kan, "melentur buluh biarlah dari rebungnya.", nak apply kata-kata ni keatas anak-anak kita, nak titipkan ilmu agama tu seawal mungkin dalam diri mereka, nak pantau smpai sebleh2 sampai depa dah pandai fikir. supaya nanti satu hari depa dah besaQ, jadilah Engineer yang berpegang kepada ISLAM, jadi doktor yang berpegang kepada ajaran ISLAM, jadilah siapa saja, even macik sapu sampah yang berpegang teguh kepada ISLAM.

Jika kalian menjadi pemimpin Malaysia. Apa perkara pertama yang akan kalian lakukan kepada negara Malaysia.?
amek dari yang nadh cakap kat atas tu, sebab nak negara jauh dari hal2 yang mungkar yang dibantah ALLAH, nak buang semua menda tak baik yang kita wat, yang mana ditegah, yang mana ALLAH haram, suma nak diharamkan. supaya negara kita sntiasa ada dalam rahmat ALLAH. jika yang diatas tu dapat dicapai, yakin sangat, takkan ada lagi rasuah, penipuan, dan segala bentuk perkara mungkar dapat dielakkan. pasai, suma takut kat ALLAH, semua akan pegang pada AMANAH. ;)
baru negara MAJU, dari kaca mata dunia, dari kaca mata semua, dari REDHA yang ALLAH beri.. 

Note :: rasa tu ja kot.. 
"Kita buat, kita dapat "


psst :: ampa pun orang berwawasan kan? mai click kat SINI, nak tau jugak apa kata kamu.. ;)

7 comments:

Muslimah Optimis said...

waaahhhh.. like ur words... betul2.. jadilah siapa pun kita yang penting berpegang kepada agama Allah...

entry kami sangat simple.. malas nak ulas panjang2.. hihihi... terasa kerdil bila baca entry ampa..huhu...

lagipun tadi rushing nak balik..hehehe...

semoga kita terus istiqamah..

Muslimah Optimis said...
This comment has been removed by the author.
CikTomyam said...

huhu ceq pon join..yeahh sy student berwawasan..!

la dolce said...

islam adalah agama yg syumul dlm semua hal hatta pendidkan n kerjaya,,..:)

put3 ct said...

suke bc.. huhu.. yup.. ape2pn kembali kepada yang asal na.. niat mesti betul insyaAllah dapat baraQah.. gd luck na

mocha pearl said...

suka baca ni... :)

cik chocomint said...

amboi..berwawasan :) good luck =P

Buta+Pekak+Bisu=CINTA