Followers

Sunday, 13 March 2011

Melawat Kawasan

hari ni hari melawat kawasan.
p menengok Tokmak kat umah pacik Be,
lepas tu seharian kat rumah tokmak mengecat. aku n ayah.
berdua mengecat..
lagi 2 Nadz tadak. sorang kena kerja, sorang lagi p jadi pengapit kat kenduri kawan dia.

meh nak tunjuk cket apa wat tadi.. :
pandangan belakang. 

pandangan depan

Okeh2.. sila jangan salah sangka. hari ni bukan mengecat suma la.. cuma mengecat yang nih..
tadaaa.. cuma bingkai tingkap ja la.. :p

 tadaaa.. ayah tersayang dok ngecat.. gambaQ i tadak.. sebab tadak orang amek gambaQ.. baguih gak, sebab i sexy sgt tadi.. ta seswai untuk tatapan umum.. hahhahaa


Orait2.. yang tatahan tu, masa benti sekejap bersama kitkat, dan lagi la kena ng Macik Asmah. 
berikut kongsi sket apa dia kta tadi.. 
"ha arie, ni dah ciap umah Tokmak dah lawa, nanti wat kenduri kat umah Tokmak ya..? "
Me tanya aa,  "kenduri apa cik Mah? (bukan wat tak paham, tapi memang ta paham pun)

Cik Mah :: Kenduri kahwin Arie la.. apa lagi.. 

Me :: Tetttttt~~~~ (then gelak)
(Mama dok sebelah pun gelak.. )

Cik Mah :: ni tadak ka, dok cari-cari lagi.. pilih lagi

Mama :: (bercakap sesuatu jugak, tapi ta hengat apa dia kata, tapi cam suh cari len jangan ingat yang lama)

PENERANGAN (walau tau mama tak membaca dalam ni)
Tak hengat pun dah aihh yang lama tu. lama da delete dari dB Arie, just that tadak ati lagi untuk apa-apa.. mungkin nanti kot, kenot tahan la tengok Dania, i nak baby jugak la.. (oopsss.. )

demikian la cerita ketika melawat kawasan hari ni.. 
hohooo.. ada satu lagi penemuan la.. kena gelak dengan ayah tadi.. 
suma pasai bawah ni la.. jum tengok sat..
hellowwwww.. i beli cat oren okeh, tapi tengok dia mai kaler itam.. i bising, mama pun bising, Ayah plak kata "kacau la dulu..."

setelah penuh perasaan mengacau, mula menunjukkan hasilnya..

ni hasil akhir, wana Orgq-Qen (Oren la.. :p )

4 comments:

nora amila ghazali said...

hhahhahahaa ada dua part yang best untuk cita nie...

1) part tteeeeeetttt~~~~~
2) bab cat silap beli.. hahahah ka tak pernah mengecat nie along???? hahahaha

fRaMe+LenSeS said...

Nora :: bukan silap membeli la.. beli betoi dah.. yang betoinya tatau plak kalau tak kaco dia tak tukaQ kaler. :p

shahjiehan said...

bagus.. anak yang soleh! nice!

fRaMe+LenSeS said...

terima kasih SJ.. ;)

Buta+Pekak+Bisu=CINTA