Followers

Friday, 17 June 2011

Sebenarnya; Berjanggut itu MAHAI..

Assalamualaikum.
Dan salam sejahtera buat bukan Muslim yang membaca.

Pagi ni tak dak apa nak cakap la. Tapi Nadh tegelak bila belek-belek wall KBU malam tadi. Ada 2 topik yang akan dijadikan entry sebentar lagi. Tapi sebelum tu, meh nak layan ni sat.. 

Semua ni pasai Adik dan entry dia yang NI la. Dia p PING kat wall KBU


Lepas tu apa lagi, Nadh pun post la Status ni. 

nak highlight jawapan GEGEH + PENUH KONTROVERSI

Suka plak tu jawap macam tu. tengok ni.

Selesai sudah untuk sesi malam.  Sebab Sesi petang pn ada jugak. tengok ni

Belum cerita pasai kes Nadh pergi potong rambut bulan lepas .
"adik, yang kat janggut tu you taknak potong ka? "

Maka dengan itu, dapat Nadh simpulkan dekat sini yang BERJANGGUT ITU MAHAII..
Diulangi MAHAIIII !!! 

Kerana yang sebenarnya; Mengikut SUNAH itu memang MAHAIII ..!! 

Daripada Ibn Umar r.a berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda:
Bezakanlah (jangan menyamai) perbuatan orang-orang musyrik, lepaskan (simpan) janggut kamu dan nipiskan misai kamu.”- Hadis riwayat Muslim dan al-Bukhari.

Maceh kerana membaca.
Rujukan : 


13 comments:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

ahahahaha....

paling xleh blah status hidir la...

geli cheq kah3.....

Mr. Straw said...

yeeeeehaaa...sokong RETISS nadhh...

cik pulau said...

ERKKK..
camtu eh..
mahaiii?? mungkin..
hahahaha.. :D

Miss Ran said...

erk janggut sunnah nabi

ai pon cr laki y cmtu...

hek jiran kmbg la tu

fRaMe+LenSeS said...

GK :: itulah.. pelik2 dia tu. :P

Syukri :: ahahaha.. camtu plak. :P

CIk Pulau :: ahahaha.. jeles la tu tadak janggut. :P

Miss Ran :: Apa y Nabi wat kita ikut tu kan Sunah.. :)

aque said...

hahaha x gemar org berjanggut dan bermisai...

sbb dulu mase kecik2 ade pakcik ni usik fara gune janggut dan misai.. sampai nagis takot.. geli mungkin...

fobia~~~ hahaha

aizamia3 said...

en. suamiku takde janggut.. dari dulu lagi memang takde, kalau ada cer bayangkan azley senario ada janggut.. hikhikhik.. macam tuler ropanye..

msredcheesecake said...

mr nadh,

msred suka laki takde janggut...muka bersih takde bulu gitu...hheeee

Sunah Sakura said...

yezzza, ikut boss dapat pahala! erk! ikut sunnah nabi dapat pahala!

hadiee said...

haha. kiki. kuku

fRaMe+LenSeS said...

Aque :: ahahahah.. sampai skg ka fara fobia? shian. T.T

Aizamia :: hihi.. Nadh tergelak la baca komen kak ni. gelak tadi. tapi cover2.. malu kat nurse.. hehe

msred :: hihihi.. alaa.. camtu Nadh kena cukur la.. :P

Sunah :: hihihi., Nabi la boss bukan boss.. :P Boss tadak janggut la. :P

Hadie :: haha kiki kuku. :P

nadzli azlan said...

hahahhaha sengal !!!

fRaMe+LenSeS said...

Adik :: jeleshh lettewww :P

Buta+Pekak+Bisu=CINTA