Followers

Friday, 17 June 2011

Seharian Nadh dengan DARAH

Assalamualaikum 
Dan salam sejahtera pada bukan Muslim yang membaca.

Hari ni hidup Nadh seharian dengan kisah darah ja. Mulanya pagi dengan jenis darah budak-budak keja sebab nak register kursus TM Niosh. Nadh terpaksa call suma nak dapatkan jenis darah masing-masing..

Nadh :: Abang, abg spesis darah apa?

Abg Falah :: Aku darah O Nadzri. 

Nadh :: Okeh abg, Abang Shafiq darah apa plak?

Abg Falah :: Dia pn darah O jugak Nadzri. 

Nadh :: Oihh abg, sukati ja, mentang-mentang abg darah O abg pun nak bagi dia darah O. tanya la dulu abg. 

Abg Falah :: Ehhh.. ahahahahha.. 


Lepas tu dengan Abg Mie

Nadh :: Abg, abang spesis darah apa?

Abg Mie :: aku mana tau aku darah apa Nadzri..

Nadh :: ala, abg pilih la abg nak darah apa? ada A, B, AB dan O. Pilih ja.. hihihi

Abg Mie :: ahahahahha... buleh macam tu plak? 

Nadh :: Ya la.. dah taktau.. pilih ja la.. hihi Okeh la abg, since abg Pion AB, Abg Shafiq n Abg Falah O, Abg amek AB jugak la. senang sikit..

Selesai dua cerita pasal Darah. Ingatkan habis dah kat sana, tapi lepas Solat Jumaat, Imam umumkan sapa nak derma darah boleh pergi kat satu ruang kat dalam Masjid, depa ada wat derma darah. 

Nadh pn dah excited gla tadi, mula tu nak pergi terus, tapi lepas teringat, motor park ikut suka dan halang orang nak gerak, cita-cita terpaksa dibatalkan. dan Nadh pun pulang ke opis balik. Dalam dekat pukul 3 baru keluar nak derma darah. 

Masa Nadh sampai pakcik tu cakap depa dah nak balik. Tapi lepas slow talk dengan doktor, (dia shian kat Nadh kot) **wat muka comei dan senyum2 comei nak amek ati dokte** Maka dibenarkan Nadh jadi orang terakhir nak derma darah. 

Dokte tanya, "Napa mai lambat? tak terus lepas solat tadi ja?"

Nadh cakap la, "ingatkan tadi dokte habis kul 5. Rupanya Nadh silap tengok la dokte. 15:00. Bukan pukul 5. Mintak maaf la dokte"

Dokte :: Ehh. takpa la adik. 

Dan selesailah menderma darah tu. Lama dah tak derma darah. Cuma Nadh rasa bersalah sebab buat depa tertunggu-tunggu n terpaksa balik lambat sebab menunggu Nadh. T.T

(tadaaa.. bukti kena tadi.. hihihi.. sangat seronok sebab lama dah tak wat)

P/s : Ehhh.. sat-sat.. Nadh dok tanya darah suma orang, darah Nadh pn Nadh lupa. Nasib baik la pergi derma darah tadi. Akhirnya tau darah Nadh adalah A. hihihi


15 comments:

Miss Ran said...

kne plaster eh?

npe ai tak penah

erk br 2 kli

da rindu nk drma lg

aque said...

wah.. same la kite... fara pown darah A.. hurm dah lame x g derme darah....

tapi takot pown ade.. last sekali derme darah tangan fara bengkak seminggu sebab misi tu cocok x jumpe salur darah...

nasib da bius...mase tu.. kalo x mahu nages guling2.. hahaha

Sunah Sakura said...

Boss darah B..

nuhara said...

hara paling takut derma darah huhuhu...jarum die seram

fRaMe+LenSeS said...

Miss Ran :: rasa pestime kena plaster ni. hehe

Fara :: tu dia aih.. fara kurus sgt kot. tu tak jmpa urat.. apa pn. mmg shian la.. selp Nadh dengar.. kalau nadh silap2 tak p dah lepas tu.. takut..

Boss :: wahh.. Nadh A. Boss B. sapa nak jadi C ni boss? hehehe

Nuhara ;: Nadh pn seram jugak. tak pandang dia cucuk tadi. hehehe

cik pulau said...

pheeewitt.derma darah..
cik pulau tak pernah derma darah..ngeeee~~

cik pulau darah O..

sekian..

hahahah..:D

hanim azhari said...

errr..xtaw jenis darah pe ngeh3 nnt nk buat medical checkup la

misscha said...

haha...misscha baru derma semalam...

http://misscha-cecite.blogspot.com/2011/06/darah-jenis-apa-jom-derma-darah.html

bersama kak Es said...

Kak Es lah C hahaha

norinaomar said...

kita samalah nadh,type A..
rasanya sampai bila-bila pun tak dapat nak derma darah seba berat tak cukup huuu


http://noipunyablog.blogspot.com/2011/06/potong-rambut-secara-paksa.html

cik najihah said...

opss CN darah O..heee
seram la nak cucuk2

fRaMe+LenSeS said...

Cik Pulau :: wahhh.. menarik tu. anda O.. hihih.. p la cuba skali.. :P

Hanim :: p kaih.. nt jgn lupa info nadh tau.. hehe..

Misscha :: ehh ya ka? hehee. kita geng.. lalalalala~~

Kak Es :: akhirnya Nadh jmpa geng C.. terharu neh.. :P

Norina :: ala.. shiannya.. nt makan byk cket tau.. apa pun kita geng.. lalalalala~~

CN :: hehehe. sama la ng Nadh. seriau jugak. hehe

kiera'sakura said...

eh sama la pulak...

fRaMe+LenSeS said...

Kiera :: sama? aduii. nak p tukaQ darah la camni. :P

kiera'sakura said...

pi tukaQ lekaih... ai xmo tukaQ2 dah... hahahaha :p

Buta+Pekak+Bisu=CINTA