Followers

Friday, 24 June 2011

BILA SI ANAK BERBLOG.. SI AYAH dan IBU ?

Assalamualaikum.
Dan salam sejahtera pada bukan Muslim yang membaca.

Enchik wat Segmen baru ni.
" BILA SI ANAK BERBLOG.. SI AYAH dan IBU ? "


Soalan dia, ceritakan bagaimana anda membahagikan masa dengan belajar , membantu kedua ibubapa dan berblog.. 

 - Cara membahagikan masa antara belajar, membantu Mama n Ayah dan berblog. Nadh ceritakn bila Nadh balik Penang ya. Bila balik Penang, Nadh akan kurang luangkan masa dengan blog, sebab masa siang Nadh adalah untuk Mama dan Ayah n Adik-Adik. Tapi bila malam, sebaik Mama Nadh tidur, Nadh akan mengadap blog. Kekadang tu, bila sampai ke rumah Tok contohnya, masa itulah Nadh nak mengadap blog. Nadh kan driver, driver dah sampai kat lokasi mesti tunggu Boss kan.? Lagi satu masa tengah jejalan dengan Mama ka, Nadh leh ja update blog, teknologi di hujung jari kan? HP ada, so gunakan la.. weeee~~ weeee~~

Pastu , ayah atau ibu tak membebel atau tak kisah ke ? 
Ayah dan Mama nak bebel macam mana, dah masa terisi dengan baik. Tak sempat nak bebel pun. Sebab masa kat KL, Nadh dah guna untuk Blog kan, bila balik kampung, mesti la dengan mereka pula.


Camana anda terangkan minat anda itu serta tunjukkan bukti bahawa berblog tu berbaloi ?
Tak perlu Nadh nak terangkan atau bukti. Sebab Mama dan Ayah sangat Supportive,. Last time masa Nadh pergi Gath, Mama dan Ayah juga support. Depa pula yang syiok tengok kami pergi reramai. Siap tanya macam-macam lagi..Tu belum kira Mama watkan Kek untuk anak teruna dia ni.. weeeee~~~

Jadi Moral of the story, pepandai la nak jaga diri kan? selagi tak lalai dalam tanggungjawap, mesti tak ada masalah. Kan?




Anda seorang ISTERI? SUAMI? Atau Anak? sila click dekat SINI untuk ANAK, SINI untuk Isteri dan SINI untuk Suami kalau nak join segmen ni.

14 comments:

Iffah Afeefah said...

suami anak isteri

byk betul

hahaha

Eera Shera said...

sama la..kalo balik rumah spend time ngan family..blog letak tepi sat..hehe

Andrik McVean said...

so many bloggers doing this segment

Подтверждаю said...

as salam..
oh..beza dengan cara pakcik.
blog bukan matlamat pakcik. pakcik amik pendekatan bila da masa terluang. sebab nak dibandingkan dengan realiti, pakcik lebih mengutamkan yang realiti.

kebiasaannya bila pakcik
berseorangan , baru berblog. kalau ada insan lain disekeliing, pakcik tolak blog.

er..anak teruna? nad ni..lelaki ke, perempuan? banyak blog mention kak nadh frame and lense

>_<

blur, blur..mana satu betul ni? jiji pun konpius. huhu

dAk EyTy ThOmeL said...

MENARIK......GOOD

msredcheesecake said...

Mr nadh,
Baik budak ni yea...calon menantu ni...hheee...

udin said...

hahaha.. betui tu bro.. pandai2 la bw diri dan luangkan masa kan.. tak kan pasal tenet ka tau apa2 aja hat lain nak abaikan org2 kat sekeliling kita ye dak.. lebh2 family kan.. hahaha..


BL: masih mencari mood utk blogging kembali.. hehehe.. ;p

Alya Esprézzo said...

heeeeeeeeee..terjah!! :D

bersama kak Es said...

best kan dapat mama sporting :)

Подтверждаю said...

ok ! pakcik join!
boleh buat entri tips~
hohoho~
.
.
.
.
.
.
.
.
entri dah siap >_<

http://fadzli-rt.blogspot.com/2011/06/argh-bila-si-anak-berblog-si-ayah-dan.html

fRaMe+LenSeS said...

Iffah :: hihi. :P

Eera :: kita geng kan? ;)

Andrik :: come join us together.. hehe

Pakcik :: wslm. huh? belog mana kat nadh akak ni? aduii la.. T.T

Dak Eyty :: hihi.. maceh kamu..

MsRed :: hehe.. ya ka? alhamdulillah. :)

Udin :: selamat kembali ya.. lama ang menyepi..

ALyaa :: sila2 kamu..

Kak Es :: best sgt kak. :)

TeAqArH said...

syiok wo dpat parent yg supporting....ok la tu..leh troskan misi berbelog

G3-lina said...

terjah kat sini ye~ thanks utk nasihat anda tu okay! semoga anda terus berbelog~ ngeee

fRaMe+LenSeS said...

Teaqaeh :: terima kasih.. :) kamu juga tau.. teruskan perjalanan. :)

Lina :: thanks kepada anda juga. selamat berbelog juga. :)

Buta+Pekak+Bisu=CINTA