Followers

Tuesday, 28 June 2011

Segmen KBU, Jom kembali ke sekolah!

Assalamualaikum.
Dan salam sejahtera pada bukan Muslim yang membaca. 

Kami Blogger Utagha (KBU) buat segmen la. Organized by Enchik Pakcu Sofi dalam belog dia NI.

Serious menarik. Since malam ni kepala otak Nadh weng sikit, nak mencoret pasal diri Nadh masa sekolah plak. Jum3...

Mana paling best, tadika, sekolah rendah, sekolah menengah?
Nak pilih mana-mana pun tak boleh sebab semua nya sangat best. Heaven. weeee~~ Setiap satu ada kisahnya.

Pengalaman pahit
Pengalaman Nadh, apa ya yang pahit tu? Rasanya macam tak ada ja. tapi pernah la sekali tu Cikgu Fauziah, Cikgu Akaun Nadh murka dengan Nadh, sebab Nadh drop subject account kelas dia masa Nadh f5. Dia takmau bercakap dengan Nadh lama juga la. Kes dia dipendekkan cerita dalam kelas Science tu, Nadh ni kira orang harapan dia la untuk subjek ni dari kelas Science.

Sekolah rendah pula kes kena marah dengan Mama kes dapat surat cinta dari peminat. Surat sampai ke rumah. Lepas Sampai Nadh dekat kampung la Mama call soal siasat. Lepas tu balik rumah, terus koyak surat tu dengan hujah "dah orang nak bagi surat tu kat Arie, mana Arie tahu..? " (Apa pun, dah kawen pn budak tu sekarang. doakan kebahagiaan dia) weeee~~

Pengalaman manis
Rasanya sepanjang hidup kat sekolah tu manis sokmo. Ada ka yang tak manis? 

Masa Sekolah rendah : Scorer sepanjang tahun. dalam class Nadh tu. tak 1 2 macam tu la. Lepas tu Nakal sangat. Nadh paling kecil dalam kelas. Tapi ketua kelas yang nakal. Ingat lagi, masa darjah 3, Nadh pergi larikan anak tudung yang dipakai kawan Singh Nadh tu, lepas tu Nadh lari pergi dekat geng Nadh, ngadu Singh tu nak buli Nadh, memang la budak tu kena belasah.. ahahaha

Tingkatan : Nakal jugak, Penolong ketua pengawas kena rotan depan kelas. Nakal tak tara tu? kes dia, main buah gatal. hihihi. Banyak cerita la. (Kalau cerita suma mau ampa bosan pastu terjun lombong sebab tak larat dengaQ..) lalalalalala~~

Subjek yang digemari
Rasanya semua pun suka. tapi PALING sekali semestinya Bahasa Inggeris. Cerita dia, Nadh ada seorang sahabat ni (dia sekarang dah kawin tinggal kat UK). Dia ni memang pandai BI. Nadh mungkin dapat sedut kosa terer dia tu. Takkan lupa dalam kelas masa f5, Cikgu puji kata karangan Nadh antara terbaik. ada 2 orang ja yang kena puji tu.. weeee~~~

Satu lagi subjek PJ. Sebab budak laki kelas Nadh suma macam Nadh. Kami ni gila main bola. Bayangkan dekat2 nak SPM, sampai Penolong Kanan HEM mai jumpa, "hampa ni udah-udah la main, p study nuh.."
Subjek yang tak digemari    
Fizik. Sebab setiap kali kelas Fizik, budak perempuan akan duduk dekat meja depan sekali tempat Nadh and the geng duduk. Dah la lelaki paling kurang dalam kelas tu. Bayangkan kena duduk belakang, lepas tu tak paham apa cikgu cakap. memang la hangin..  

Meh tengok gambaQ budak Nakal.. 


nak join segmen : klik sini
nak join KBU : klik sini

Meh la join sekaki. Ceritakan anda waktu sekolah dulu macam mana.. meh click dekat SINI.

5 comments:

Bella Bell said...

hahaa.. pengalaman sekolah.. teringin nak pi zaman sekolah semula :)



^^

nora amila ghazali said...

wooowwww kecik2 dah dapat surat cinta tue... hihi

fRaMe+LenSeS said...

Bella :: hihihi.. tu la. Nadh p sekolah, Bella jadi cekgu Nadh leh? weee~~

Nora :: tettt~~:P

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

nadh sekolah mana dulu??

fRaMe+LenSeS said...

GK :: Nadh dulu sekolah umum ja. :)

Buta+Pekak+Bisu=CINTA