Followers

Thursday, 9 June 2011

PUJI ATAU KRITIKLAH ENTRI KU INI

Assalamualaikum
Dan salam sejahtera pada bukan Muslim yang membaca.

Selepas Tukar LINK, dan KRITIK belog, Hari ni Enchik Ben wat lagi. Hari ni pasai :



Cara dia, wat satu entry berdasarkan gambar bawah ni dan kaitkan dengan dunia Blogger.

Dunia blog dan lalulintas di jalan raya. Umpama kereta yang makin banyak di atas jalan raya. Dalam banyak-banyak kenderaan atas jalan raya itu, ada Alphard, ada jugak kancil, tak dilupakan ada jugak motosikal dan bus. Logiknya, kancil dan motosikal, newbie yang baru nak naik, Alphard, nama-nama besar dalam dunia blog. Manakala bus, komuniti-komuniti dunia blog.

Semua bersesak-sesak atas "Jalanraya". Namun yang membezakan bukan "Alphard", "Motor", "Kereta", tapi adalah sikap masing-masing. Kita boleh pilih jadi yang dibenci (para pemandu tak ada otak, suka potong Q, guna laluan kecemasan) atau kita boleh pilih jadi si sopan yang mengikut peraturan (gunakan akal dalam tiap perbuatan dan entry kita). 

Apapun, Destinasi akhir adalah satu, iaitu Akhirat yang abadi. Sekiranya jalan dibenci kita pilih, maka dibencilah kita, andai perjalanan kita isi dengan zirullah, isi dengan ayat-ayat ALLAH dan peringatan, maka "perjalanan" akan diberkati dan rahmat sentiasa memayungi kita.

Wallahualam.

Sekiranya anda berminat nak join, bolehlah click dekat SINI.

17 comments:

Sunah Mohammad said...

alangkah indahnya jika semua mahu menuju ke matlamat akhir yang satu itu....

aque said...

n3 anda hari nie adalah sangat besh oke...

hehehe.. teruskan usaha anda.. semoge boleh menjadi mers.. eh silap2... alphard juge.. hehehe.. chaiyok

selendang merah said...

terbaek lah..sy suka entri nie..

Miss Ran said...

suke ngan perenggan last
destinasi akhir

tp lebih 100 jugak

sme cm boss

Cik Jari Tembam said...

hehe betul tu, dunia blogger yang semakin mendapat tempat di Malaysia :)

... said...

as salam..

ya..mengikut sesuatu perkara yang berlawanan dengan kehendak-Nya, itulah yang lazim manusia lakukan..

bagi yang beringat,
menegur mereka2 yang berlawanan adalah satu kewajipan..

=) thanks dik. berkongsi pendapat dan teguran.

http://fadzli-rt.blogspot.com/2011/06/puji-atau-kritiklah-entri-ku-ini.html

http://accidental-rt.blogspot.com/2011/06/green-heart-for-living-planet_08.html

EimaruSi|ence™ said...

hahaha...best2. layan je bace.

Tea said...

WAHH, kreatif.. :D



PUJI ATAU KRITIKLAH ENTRI KU INI

'CikMimiEy' said...

wah .... entri baek punyerrr..

siap ade perumpamaan lagi .. sangat kena ngan situasi .. PUJI!!!! hehe

zuwaidah said...

alhamdulillah, satu pendapat yang terpuji

Belog MTT said...

Setuju dan suka entri ni.. :)

shopping2u said...

dtg sini pulak..


jgn lupa kembali..

http://www.my-shopping2u.com/

bersama kak Es said...

terbaeekkk!!

Nazzue said...

Mendalam maksud tu...
p/s: suka blogger otai yg mesra newbies

Entri Terkini: Tips Mengetahui Ranking Blog

Sal Saari said...

sokong nadh..
yg penting nawaitu kita..

cik Ida said...

berblog sambil beribadah.. like it!!

Bro ahmad said...

salam
betul tu setuju,nak kena sabar dalam dunia blog ni

Buta+Pekak+Bisu=CINTA