Followers

Saturday, 18 June 2011

ALLAH kata bukan rezeki. Mungkin lain kali kot

Assalamualaikum.
Dan salam sejahtera pada bukan Muslim yang membaca.

Nadh mengantuk sangat ni.. Badan rasa letih sangat ni.. Macam nak pengsan rasa. PLUS tadak mood tahap kritikal. Bukan tu saja, badan letih, minda, palotak pun sangat letih. 

Banyak yang mengganggu Nadh hari ni. Memang nak lelap sangat ni. Tetiba seorang sahabat call Nadh. katanya dia ada dekat tol Gombak ni, dia datang kL, call kawan-kawan suma pakat tadak. nak ajak Nadh jumpa la. Seriously teringin sangat nak jumpa dia. 

"Along, along ada kat mane ni?Along dah tido ke?"

"OTW"

"OTW nak ke mana along?"

"OTW nak tidur la. "

"hihhi.. alaaa.. awainya along nak tido.. Along ada kat mana ni?"

"Ummm along letih la, baru balik kelas ni. penat.. Along ada kat Subang ni..Lia ada mana? "

"Lia ada kat tol Gombak ni. cal suma kawan dah tak angkat.. malam ni Lia ada kat kL..datang dengan kawan-kawan..umm dah along ngantuk Along tido lah ye.. "

"Alaaa.. sayangnya.. Lia datang taleh jumpa plak. tu la Lia tak gtau Along awal-awal. tadi along ada blah sana.. "

"tu la Along.. dah berapa tahun kita kenai? dari tahun berapa? "

"ehh lama dah..."

"Dari 2004 kan? dah 8 tahun la Along, kalau ada anak ni dah darjah 2 dah.. "

"Hihihi.. itulah. ada anak? ahahahahaha.. Alaa.. sygnya Lia.."

"tu la along, nak wat camne.. dah takde rezeki.. " 

"Itulah.. len kali nak datang lagi Lia gtau tau.. "

"Bukan boleh nak set awal pun Along. ni pun Lia men redah je pakai keta buruk ayah.."

"leh tahan berani jugak Lia ya? berapa orang? "

"3 orang je Along, Lia memang macam tu, men redah je, tapi dengan keadaan keta tu kena elok la, lagipun dekat ja Along, Bentong sini baru setengah jam..Takpe la Along, Lia nak call kwan lain pulak, tak ada rezeki kita nak jumpa.. "
"Itulah.. len kali nak datang lagi bagitau tau.. kurang-kurang bagitau awal, leh la Along prepare nak jumpa.. "

"okeh Along.. "

"Lia jaga diri ya, apa-apa call Along..  Assalamualaikum.." 


Note :: Lia ni sahabat Nadh yang dah kenai lama sangat. Sahabat maya yang tak pernah jumpa. Sayang kan? Bila ada peluang nak jumpa jadi macam ni plak. Tapi apakan daya, dah ketentuan dan suratan ALLAH, redha dan pasrah aja lah. Mungkin bukan malam ni tapi di lain hari kan? doa-doakan ja la. :)

BTW, keletihan otak dan tubuh badan, suma pasai kerja, n perkara-perkara lain yang bermain dalam fikiran Nadh, Moga ALLAH tenangkan dan permudahkan urusan hendaknya. Amin Yarabbal Alamin... 


9 comments:

forever love said...

tido baca doa.. mndi.. solat.. bersih kn badan.. tenangkan fikiran.. insyaAllah boleh tido

ct-kama said...

semua pun rezeki dari Allah..kita tak boleh nak tak nak kan..=))

Sukma Bintara said...

layari saya:


http://sukmabintara.blogspot.com/2011/06/bomoh-30-min-bersamanya.html

cik pulau said...

memang takde rezeki tu..
takpe lah..
mungkin lain kali dapat la jumpa lia tu..
siannya Nadh.. cam penat sangat tu.. haihh.rest yer...^^,

Подтверждаю said...

as salam..
moga dipermudahkan-Nya..
hm..ada hikmah disebalik letih. tapi kan anak gadis, tak elok berjalan malam. adei..ikut jalan mana dari bentong tu? ada kisah disebalik jalan menghala ke kl tu..

apa2 pun, moga selamat pergi dan pulang. dah pukul 2.26 pagi dah ni.

=)

Sunah Sakura said...

kesiannya penat CA boss ni..

kiera'sakura said...

semoga segala urusan dipermudahkan-Nya.. amin ya rabbal alamin..

Iffah Afeefah said...

erm tula

tapi kalo nadh tak ngntuk bole je g

fRaMe+LenSeS said...

Forever :: stress kot kan? tu rasa penat pelik kan? maceh nasihatkan Nadh. :)

Ct Kama :: betui tu kamu. setju sangat.. :)

Cik Pulau :: hihi.. memang pn. penat trok2 rasanya ni cik Pulau. + Stress skali ni rasa.. :) maceh.. kamu pn rest ya..

Pakcik :: wslm. ehh pakcik, jalan mana pakcik kata tu? isau plak dengar.. huu

Kiera :: amin2. :)

Iffah :: tu la. tak penat memang gagah p jugak semalam..

Buta+Pekak+Bisu=CINTA